Волинського нардепа не пустили у Білорусь на вимогу Росії
Волинь

Волинського нардепа не пустили у Білорусь на вимогу Росії

26 квітня 2016, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

Вчора народний депутат від Волині з «Народного фронту» Ігор Гузь мав на меті відвідати Білорусь, щоб разом зі своїми помічниками у Мінську взяти участь в акції «Чорнобильський шлях». Окрім того планувалися зустрічі з працівниками посольства України, представниками діаспори та опозиційних сил.

Нардеп прямував у сусідню країну через пункт пропуску «Дольськ» на Волині у білоруський пропускний пункт «Махро». Тут Ігоря Гузя зупинили прикордонники та співробітники КДБ. Відбувся обшук авто, а в паспорт поставили відмітку «в'їзд заборонено». Аргументували, що це вимога Російської Федерації. Строк, на який заборонено в’їзд в РФ та Білорусь як і причини обмежень, Ігорю Гузю не повідомили.

«Те що я заступник голови комітету у закордонних справ українського парламенту та член української делегації в ПАРЄ не подіяло. Продовжую бути особливо небезпечним політиком для Лукашенка та певно вже і Путіна», – зазначив Ігор Гузь.

Відзначимо, що у волинського нардепа давні «теплі» стосунки з білоруською владою. Ігор Гузь разом зі своїми однодумцями з молодіжної організації Молодіжний націоналістичний конгрес був учасником протестних акцій проти Лукашенка у 2005 році. За це отримав 10 діб адмінарешту у мінському СІЗО. Пізніше був депортований із забороною в’їзду у Білорусь на 5 років.

Зв’язок з активною білоруською опозицією Ігор Гузь підтримує і донині. Волинський нардеп долучився до створення білоруського загону добровольців «Пагоня», члени якого воювали і ще досі воюють на Донбасі за Україну.

Як написав Ігор Гузь у «Фейсбук», він якраз домовився про зустріч з батьками окремих білоруських добровольців. Нещодавно в квартирах де проживають родичі хлопців пройшли обшуки. Конче необхідно було їх підтримати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися