Волинь приймала змагання мисливських собак
Волинь

Волинь приймала змагання мисливських собак

3 травня 2016, 23:18
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно вперше на Волині відбулися Всеукраїнські випробування мисливських собак рангу САСТ по кров’яному сліду. Їх організатором виступила обласна організація Федерації мисливського спорту України. Судити змагання з Гадяча Полтавської області приїхав рефері національної категорії Анатолій Дементій.

Згідно правил, за 12 годин до початку змагань прокладається 400-метровий кров’яний слід. По ньому мисливські  собаки мають вивести до уявної пораненої дикої свині. Щоб здобути диплом першого ступеня, чотирилапі мали самостійно виявити здобич і вказати на неї господарю.

За інформацією прес-служби Волинського ОУЛМГ, для змагань вибрали лісове урочище неподалік Шацька. Для кожної собаки слід прокладався новою місциною… З минулого вечора там ніхто не ходив, тож, за вимогами випробувань, досвідченому собаці «почути» запах не складає труднощів. На ділі виявилося інакше. Багато собак, взявши слід, невдовзі його втрачали, знаходили і знову збивалися з правильного курсу. У цих випробуваннях брали участь ягдтер’єри, лайка і бігль… Остання Terra Odtrochtabiel лучанина Антона Демчука була єдиною собакою, що на весь ліс голосним погавкуванням сповістила про знайденого кабана. До речі, його у цих випробуваннях символізувала шкура справжньої дикої свині.

У підсумку перемогу здобув ягдтер’єр Ajar Universal Jajcer Олексія Адамського з Бучі Київської області, друге місце зайняв ягдтер’єр Ena Vapec киянина Сергія Лагути, третє – бігль Terra Odtrochtabiel лучанина Антона Демчука.

Випробування по сліду на Волині віднині стануть традиційними.

А неподалік Луцька на лугових угіддях Боратинської сільської ради того ж дня проходили обласні змагання лягавих мисливських собак по куріпці. Як повідомив їх суддя Євген Осадчук, у цих перегонах перемогу виборов курцхаар Айк лучанина Віктора Хорзула, друге місце зайняв дратхаар на кличку Дора лучанина Андрія Сидорука, третє посів дратхар Хайта ковельчанина Романа Додя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися