У Луцьку за упокій загиблих разом молилися православні УПЦ КП, католики та греко-католики
Волинь

У Луцьку за упокій загиблих разом молилися православні УПЦ КП, католики та греко-католики

10 травня 2016, 23:20
0
0
Сподобалось?
0

8 травня з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом митрополит Луцький і Волинський Михаїл із священнослужителями Свято-Троїцького кафедрального собору відправили панахиду на міському меморіалі «Вічна слава». У ній взяли участь і католицькі єпископи нашого краю: УГКЦ – Йосафат (Говера) та РКЦ – Віталій Скомаровський.

В архієрейському слові владика Михаїл зазначив, що «ми згадуємо і всіх воїнів, і мирних жителів, хто постраждав під час бомбардувань, кого замучили, закатували». Усі війни, зазначив архієрей, відбуваються через гріховні бажання. Коли ж війна знову прийшла на наші землі, коли від рук наших «братів» гинуть українські громадяни, спадає на думку перш за все гріх Каїна.

Те, що переможена Німеччина швидко стала на ноги, СРСР же далеко відставав у рівні життя, і ми й тепер їздимо до німців на заробітки, засвідчує: нам, «переможцям», ще багато треба потрудитись, а не впадати в ейфорію від тієї перемоги. «Хай Господь дає Царство Небесне тим, хто загинув під час війни, а нас сьогодні врозумить і наставить, щоб ми були єдині», – завершив митрополит.

Джерело: pravoslaviavolyni.org.ua


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися