Нова «гаряча» бурштинова точка на Волині може виникнути на Любешівщині
Волинь

Нова «гаряча» бурштинова точка на Волині може виникнути на Любешівщині

12 травня 2016, 11:39
0
0
Сподобалось?
0

Вчора відбувся конфлікт між правоохоронцями та мешканцями Любешівського району, які хочуть видобувати бурштин. Події розгорталися у селі Судче. Тут зібралося близько 300 нелегальних «старателів».

За офіційною інформацією, яку надали у ГУНП України у Волинській області, працівники СБУ спільно із поліцейськими в лісовому масиві поблизу села проводили оперативно-розпошукові заходи щодо недопущення незаконного видобутку бурштину. Оскільки ситуація загострилася, на місце події прибули т.в.о. заступника начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України Володимир Гордійчук, керівники Любешівського відділення поліції. Додатково на місце конфлікту були направлені спецпідрозділ волинської поліції «Світязь», а також бронетранспортер і 60 військовослужбовців Національної гвардії.

Також, за офіційною інформацією, конфлікт вдалося врегулювати мирно з допомогою перемовин, після чого люди розійшлися і ніхто не постраждав.

Натомість з різних джерел надходить інформація, що втихомирити заражених бурштиновою лихоманкою людей без застосування сили не вдалося. Нібито використовувалася й травматична зброя. Адже люди поводилися агресивно і не зважали на те, що перед ними озброєні правоохоронці, багато з яких мають досвід бойових дій на Донбасі. Користувачі групи села Судче у коментарях до інформації про події у селі стверджують, що постраждали понад півдесятка людей.

Відомості за даним фактом внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися