На Волині продовжують різати ліс під виглядом санітарних рубок?
Волинь

На Волині продовжують різати ліс під виглядом санітарних рубок?

27 травня 2016, 13:54
0
0
Сподобалось?
0

Факт підозрілої лісозаготівлі виявили активісти партії «Зелений тризуб» у Ківерцівському районі Волині. Так 25 травня валили ліс поблизу села Бодячів у Сокиричівському лісництві.

«У ході огляду ділянки (83 квартал, 10 виділ) ми не побачили «хворих» дерев, сухостою, усі були візуально здоровими з рівними стовбурами та зеленими кронами, хоча працівники самі нас запевнили, що це санітарна рубка. Хоча майстер лісу не зміг обґрунтувати, чому саме ці дерева потрапили під «санітарну рубку», посилаючись на керівництво. В огляді місцевості ми натрапили ще на одне таке місце рубки (83 квартал, 4 виділ)», – йдеться у повідомленні на сторінці Волинської обласної організації партії «Зелений тризуб».

Ще їдучи дорогою до місця вирубки активісти розминулися з кількома лісовозами, що везли деревину, але без чіпів на стовбурах дерев.

«Для «заготівельників», які ще були на місці, наш приїзд був несподіванкою. І вже вертаючи назад ми помітили, що вони вирішили прочіпувати лісовоз, якого ми зустріли на виїзді з лісу і зафіксували на фото», – зазначають активісти.

Відзначимо, що відповідно до рішення Кабміну, з 11 травня в Україні тимчасово заборонено проводити санітарні рубки лісів, до запровадження нормативно-правових актів, які б регламентували правила їх проведення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися