Волинські паломники молилися у святих місцях Грузії разом з владикою Михаїлом
Волинь

Волинські паломники молилися у святих місцях Грузії разом з владикою Михаїлом

30 травня 2016, 14:06
0
0
Сподобалось?
0

Паломницький центр «Україна» провів чергове богомілля до святинь Грузії. Вперше разом з прочанами у ті святі місця поїхав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Паломники побували в Кутаїсі. Там незабутні враження справив Гелатський чоловічий монастир, у якому розміщувалась академія, та кафедральний собор Баграті. Також відвідали скит Святих Давида і Константина, де зберігається ковчег із мощами цих благочестивих князів. Наступного дня богомольці відправилися до Тбілісі. Тут відвідали монастир ІХ ст. Убіса, печерно-монастирський комплекс Вардзія.

Також паломники побували на екскурсії Ананурі – Степанцмінда (Казбегі). Дорогою вони заїхали до фортеці Ананурі, на території якої збереглася невелика церква, яку місцеві жителі називають Мкурналі (тобто «лікарня»). У Казбегі відвідали Божий дім на честь Пресвятої Трійці Гергеті.

Прочани були вражені духовними та історичними пам’ятками Грузії. Також вони відвідали такі святині грузинського народу як храм Хреста (Джварі); собор Светіцховелі, у якому замуровано плащ пророка Іллі, а також збереглася частинка мощей апостола Андрія Первозваного; храм Самтавро, де поховані перші християнські царі Грузії та знаходяться мощі св. Абибоса Некресського; монастир Шіо Мгвиме. Також оглянули Дидубійську церкву Божої Матері, Сіонський собор, Анчісхаті – найстарішу церкву Тбілісі, храм Метехі та інші святі місця грузинської столиці. Побували з молитвою і монастирях Алаверді, Некресі, Бодбійського та інших.

Джерело: pravoslaviavolyni.org.ua


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися