На Волині затримали француза, який готував теракти під час Євро-2016
Волинь

На Волині затримали француза, який готував теракти під час Євро-2016

6 червня 2016, 23:42
0
0
Сподобалось?
0

Наприкінці травня співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали громадянина Франції у пункті пропуску «Ягодин-авто», який хотів перевезти через державний кордон зброю та вибухівку.

Чоловік потрапив у поле зору контррозвідників ще у грудні минулого року. Під час перебування на сході України він намагався встановити увійти у довіру до українських військових, представляючись волонтером. Француз негативно висловлювався про діяльність свого уряду щодо масової еміграції іноземців до Франції, поширення мусульманства та глобалізації. Також він повідомив про бажання вчинити низку терактів на знак протесту.

У квітні 2016 року терорист знову прибув до України та під контролем СБУ протестував зброю та вибухівку. У результаті оперативної комбінації СБУ, француз отримав п’ять автоматів Калашникова з 1080 набоями на ствол, два протитанкові гранатомети РПГ-7 з 18 пострілами, 125 кілограмів тротилу, сто електродетонаторів та 20 балаклав. Зброю та вибухівку зловмисник разом із спільниками планував використати для одночасного підриву мостів та інфраструктури автобанів у різних регіонах Франції. Іншими об’єктами терактів мали стати офіс державної компанії, що управляє збором податків, мусульманська мечеть, єврейська синагога та громадські заклади, залучені до проведення ЧЄ-2016.

Також терорист намагався знайти людей, які зможуть контрабандою переправити зброю через український кордон за винагороду у три тисячі євро. Не знайшовши перевізника, він вирішив зробити це сам.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=ekpjzjNFIXI


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися