На острові озера Світязь демонтують будинок, в якому відпочивали радянські космонавти
Волинь

На острові озера Світязь демонтують будинок, в якому відпочивали радянські космонавти

10 червня 2016, 17:00
0
1
Сподобалось?
1

На острові озера Світязь тривають роботи з демонтажу розташованого там будинку, який багато років манив своєю загадкою туристів. За радянських часів це була елітна дача для партійних діячів та видатних людей.  

Інформацію про демонтаж будинку журналістам видання «Кордон» підтвердив директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко. Будинок й знаходиться на балансі ШНПП, проте собівартість його наразі нульова. Директор парку зазначив, що будинок перевезуть на хутір Гушовський, де зберуть наново. Адже споруда на острові багато років стояла пусткою. А варварство окремих відпочивальників привело його до критичного стану.

Звели будинок у центрі острова на Озері Світязь у 1961 році. Свого часу тут перебували космонавти – Павло Попович та Юрій Артюхін. Повернувшись із навколоземної орбіти, звідки спостерігали й за Шацькими озерами, обоє відпочивали на озері Пісочне. Пізніше вирушили на острів Світязя.

Світязяни пригадують, що колись з рятувальної станції під водою провели електрику та телефонний зв’язок. Острів в усі часи приваблював як великих політиків різних часів і народів, так і вчених, митців, літераторів, просто романтиків і закоханих.

На місці розібраного будинку хочуть зробити музей флори й фауни Шацького національного природного парку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися