У справі злочинної організації Януковича затримали лучанина, котрий завдав державі мільярдних збитків
Волинь

У справі злочинної організації Януковича затримали лучанина, котрий завдав державі мільярдних збитків

11 червня 2016, 16:49
0
0
Сподобалось?
0

Слідчі Головної військової прокуратури затримали у столиці колишнього заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександра Сухомлина. Його підозрюють у тому, що він, перебуваючи протягом 2010-2014 років на посаді  голови Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Віктором Януковичем, Миколою Азаровим та Сергієм Курченком, заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта» - скрапленим газом на загальну суму понад 2 мільярди гривень. Також  Сухомлина підозрюють у махінаціях під час спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення за пільговими цінами. Весь виробленого для цих потреб ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта» палива скуповувався в інтересах компанія Сергія Курченка. В подальшому скраплений газ потрапляв уже не до населення, а на автозаправні станції, тільки вже за ринковою ціною. Таким чином учасники афери отримали надприбуток у розмірі понад 5,5 мільярда гривень.

Відзначимо, що Олександр Сухомлин – корінний лучанин. Він народився 8 червня 1963 року у Луцьку. Був президентом відомої у місті фірми «Волиньтабак». Пізніше працював на керівних посадах у державних корпораціях, зокрема, очолював «Укрспирт».

Цікаво, що у жовтні 2014 року Олександр Сухомлин ледь не повернувся на владний олімп. Його навіть призначили заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Проте на посаді він пробув всього тиждень. Лучанина звільнили через публічний розголос його непрозорої діяльності. У той же період Олександр Сухомлин взявся за кілька будівельних проектів у Луцьку.

Днями правоохоронці провели обшуки на території чотирьох областей за місцем проживання, роботи Олександра Сухомлина та його родичів.

З п’ятниці на суботу Голосіївський райсуд Києва заарештував лучанина на два місяці з правом внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися