Представнику «Самопомочі» відмовили у реєстрації для участі у виборах на Волині через закордонні поїздки
Волинь

Представнику «Самопомочі» відмовили у реєстрації для участі у виборах на Волині через закордонні поїздки

18 червня 2016, 22:26
0
0
Сподобалось?
0

17 червня під час свого засідання Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатом у народні депутати по одномандатному виборчому округу №23 лідеру волинської «Самопомочі» Михайлові Імберовському. Причиною відмови стало недотримання норми Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення виборів.

Українське законодавство забороняє балотуватись до Верховної Ради тим людям, котрі здійснили разовий виїзд за кордон у приватних справах, перевищивши 90 днів, а в сумі за рік – 180 днів, перебування (за виключенням тих, хто поїхав за кордон у службове відрядження, на навчання, у відпустку, на лікування).

Михайло Імберовський уже встиг прокоментувати це рішення.

«У ЦВК порахували, що у 2012 році я десь на два тижні перевищив цей термін, коли, залишаючись громадянином України і маючи постійну реєстрацію у Луцьку, періодично виїжджав за кордон по бізнесових і особистих питаннях», - зазначив Імберовський. 

Також він вирішив, що не оскаржуватиме це рішення, хоча має таку можливість відповідно до закону.

«Порядок оскарження рішень органів владних повноважень завжди потребує кількох тижнів часу (звернення з позовною заявою, відкриття провадження у справі, розгляд справи по суті, винесення рішення суду, апеляційне оскарження). Зважаючи на це, та враховуючи, що до дня виборів лишилось менше місяця, не бачу змісту в судовій тяганині, але висловлю свою думку стосовно діючого законодавства, яке часто приймається в Україні в залежності від політичної доцільності або задля усунення політичних конкурентів, як це було у 2013 році, коли до одного з законів була внесена поправка, за якою позбавлявся права балотуватись у президенти Віталій Кличко…», - підкреслив Михайло Імберовський.
До речі, станом на 18 червня ЦВК зареєструвала 14 кандидатів для участі у проміжних виборах до парламенту в окрузі №23.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися