Департамент соцполітики намагався стягнути з жінки-інваліда кошти за надану протягом шести років субсидію
Волинь

Департамент соцполітики намагався стягнути з жінки-інваліда кошти за надану протягом шести років субсидію

20 червня 2016, 10:03
0
0
Сподобалось?
0

У лютому цього року до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Луцьку звернулася місцева жителька. Департамент соціальної політики вимагав від неї повернути неправильно виплачену допомогу в розмірі понад 33 тисячі гривень. Жінка, яка має інвалідність другої групи, отримувала субсидію на часткове відшкодування витрат на оплату комунальних послуг із 2010-го року.

Про це інформує сайт УГСПЛ.

У січні цього року Департамент соціальної політики Луцької міської ради подав позов проти лучанки з вимогою стягнути виплачену їй впродовж останніх років соціальну допомогу через поданням недостовірної інформації про майно: жінка не вказала, що у її власності знаходиться ще й земельна ділянка для ведення господарства та житловий будинок. Луцький міськрайонний суд виніс постанову щодо стягнення із відповідачки 33537 гривень 53 копійок. Юристи УГСПЛ підготували апеляційну скаргу на це рішення, оскільки жінка має інвалідність та не може в повному обсязі  оплачувати комунальні послуги.

В результаті, Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу лучанки, скасував постанову суду першої інстанції й закрив провадження у цій справі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися