Жінка застрелила чоловіка, а її визнали неосудною
Волинь

Жінка застрелила чоловіка, а її визнали неосудною

23 червня 2016, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

Трагедія, яка сталася півроку тому в Камені-Каширському, сколихнула всю Волинь. Людмила Придатко холоднокровно розстріляла на подвір’ї власного будинку колишнього чоловіка. Два роки тому подружжя розірвало шлюб. Однак конфлікти тривали і після розлучення, адже весь цей час пара не могла поділити майно. Батько вбитого Ігоря впевнений, що невістка спланувала злочин, навіть пістолет купила з глушником.


Зробила ворогами чоловіка й сина
11 жовтня минулого року між колишнім подружжям Ігорем і Людмилою Придатками виникла суперечка, яка обернулася трагедією. На подвір’ї пролунало декілька пострілів. Життя 47-річного чоловіка обірвали шість куль, які випустила в нього колишня дружина. Людмилі загрожувало до 15 років за ґратами, однак суд визнав її неосудною, бо вона не усвідомлювала своїх дій через хронічне психічне захворювання.
На очі батька покійного Ігоря Адама Придатка набігли сльози, коли я спробувала розпитати про біду, що його спіткала. Зізнається, ще при знайомстві з майбутньою невісткою щось муляло на душі.
– Люда росла сиротою: коли мала вісім рочків, на її очах батько зарізав маму, а сам повісився. То мене це дуже насторожувало, – схвильовано пригадує Адам Олександрович.
Гортаючи сімейний альбом, розповідає, що Людмила працювала секретарем у голови Камінь-Каширського районного суду. Невісткою була хорошою, батьком називала. У молодого подружжя народився син Богдан, через кілька років – донечка Маринка. На той час жили вони добре, заможно. Замолоду їздили на заробітки, тоді й купили квартиру в Луцьку. Помаленьку звели двоповерховий будинок у Камені-Каширському. Поставили два магазинчики, торгували.
– Коли Ігор будував магазини, Людмила все глузувала з нього: «Строй, строй. Я побачу, що то з того получиться», – згадує батько загиблого. – Та як усе налагодилося і бізнес почав давати прибутки, Ігорева жінка усе майно переписала на себе. Все частіше стала нарікати, що живе з наркоманом, а подеколи закидала, що Ігор імпотент.
У 2014-му подружжя таки розлучилось. Однак і далі мешкали в одному будинку. Аби рідше бачитися, переобладнали вхід до хати. Сусіди ж перешіптувалися, що вечорами в оселі щораз вибухали сварки через нажиті статки. Як розповідає тато покійного, за останні два роки Ігор не раз звертався до правоохоронців, що вдома його катують дружина та син, – ночами зачинявся у кімнаті, бо боявся за своє життя.
Випустила всю обойму
Якось перед родинним святом Ігор прийшов до батька та й каже: «Тату, я знайшов нову жінку». В пам’яті Адама Придатка промайнули слова, які постійно нав’язувала невістка Люда: «Ваш син імпотент, наркоман!»
– Коли вона так мене запевнила, що він такий негодний, то, може, і непоганий, раз так бистро молодицю знайшов і вона прийшла з ним, – оповідає Адам Олександрович. – Від того часу Ігор бувало, що ночував у нової жінки. Влаштувався водієм на маршрутку.
Той жовтневий ранок не віщував біди. Чоловік, як завжди, вчасно пішов на роботу, а по обіді повернувся до будинку, аби перепочити між рейсами. Вдома була лише колишня дружина Людмила. Що трапилося між ними, лишень одному Богу відомо. Люди подейкують, що Ігор дізнався, наче Богдан не його син, жінка ж усяко заперечувала.
– Між ними, певно, була сварка. Синок тільки прийшов додому, а Люда взяла пістолет з глушником і вистрілила в нього. В обоймі було шість патронів, і всі випустила в нього, – розповідає батько покійного. – Ігор ще якось дійшов до сусіднього магазину, в якому працювала його нова жінка. Останнє, що почула від нього: «Мене застрелила Люда…»
Ще живим його довезли до лікарні. Та на операційному столі він помер. Медики запевнили, що врятувати його не вдалося, бо вбивця стріляла влучно – по життєво важливих органах. Похорони були багатолюдні. Не прийшов тільки син Богдан. Згодом почалися місяці судової тяганини.
– Невістку визнали неосудною. І зараз вона перебуває в Олицькій психлікарні. Вбила по-звірськи, а її зробили дурною. Синка-то ніхто мені не поверне, – плаче згорьований батько.
Старший слідчий в особливо важливих справах ГУ НП у Волинській області Віктор Федорчук у телефонному коментарі розповів деякі деталі цієї історії. За його словами, до правоохоронців звертався не лише покійний Ігор, а і його колишня дружина Людмила. Він зазначив, що їхнього сина Богдана Придатка дійсно судили за умисні легкі тілесні ушкодження, яких він завдав батькові. Суд покарав хлопця примусовими громадськими роботами.
– Колишня дружина покійного Ігоря Придатка перебувала не один рік на обліку в психлікарні. За рішенням Любомльського районного суду була скерована експертиза до Луцька та Львова, де підтвердили, що жінка має психічні розлади здоров’я. На момент убивства вона перебувала в певному емоційному стані. Тому ми направляли кримінальне провадження до прокуратури області не з обвинувальним актом, а з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, – пояснив слідчий Віктор Федорчук.
Та зараз найбільше Адама Придатка тривожить те, що внуки Богдан і Марина цураються батькової родини. Розказує, бувало, зустріне внучку поблизу школи й питає, чому до діда не заходить, а вона відповідає: «А мене мама не пускає». Нині Богдан клопочеться, аби взяти опікунство над молодшою сестрою. Адам Олександрович же не уявляє, як жити далі. Адже трагедія забрала не тільки сина, а й двійко внуків.
Катерина ЛОЗИЦЬКА,
Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися