Чи буде електронний облік пільговиків на транспорті у Луцьку?
Волинь

Чи буде електронний облік пільговиків на транспорті у Луцьку?

24 червня 2016, 11:06
0
0
Сподобалось?
0

Вчора на комісіях Луцької міської ради обговорили питання автоматизації системи оплати та обліку пільговиків на міському електротранспорті.

Так проектом передбачено запровадження карткової системи. При цьому буде три види карток: для людей, які мають право на безкоштовний проїзд; для часткової оплати (для студентів та учнів, для яких вартість одноразової поїздки у тролейбусі складає 1 гривню замість 2); для повної оплати. Тролейбуси ж обладнають валідаторами – пристроями, які будуть зчитувати з платіжних засобів інформацію. Така система припиняє використання готівки і дає певну економію за рахунок більш прозорого обігу коштів. Також її можна буде використати для регулювання графіків руху. Позитивним прикладом у цьому сенсі є Тернопіль, де така система уже працює.

Тож на постійній комісії міської ради, яка опікується питаннями транспорту, проект підтримали. Єдиним його слабким місцем є вартість електронної системи обліку пасажирів. Для Луцька вона обійдеться у понад 3 мільйони гривень. Саме цей факт збентежив членів бюджетної комісії. Тут запропонували більш дешевий і практично дідівський метод обліку пільговиків. У якості експеримента для пільговиків можуть роздрукувати спеціальні паперові квитки, які їм видаватимуть при посадці у транспорт.
Отож чи запровадять автоматизовану систему оплати та обліку пасажирів в луцьких тролейбусах депутати мають визначитися на сесії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися