Домашнє вино із сезонних ягiд
Волинь

Домашнє вино із сезонних ягiд

30 червня 2016, 11:02
1
1
Сподобалось?
1

Лучанин, інженер за фахом Юрiй Устинченко робить вина в домашніх умовах без чавлення і перетирання. Асортимент різноманітний – з малини, полуницi, вишнi, винограду, шовковицi. Юрiй Олександрович переконує, що за його рецептом поживнi речовини з кiсточок i шкiрки плодів потрапляють у напiй, а не у вiдходи. До того ж, як каже сам винороб, такi вина дуже ароматнi.

Розповідає, що для виготовлення вина за його методом підходять будь-які сорти ягід.

– В десятилiтрову посудину засипте достиглі свіжі ягоди, в яких варто трохи надiрвати шкiрку, додайте пiвтори склянки цукру, добряче все струсіть i лишіть на вісім годин. Потiм берiться за приготування сиропу. В п’яти лiтрах води розчинiть 2,3 кiлограма цукру. До верху в бутлi лишiть дев’ять сантиметрiв не залитими сиропом. Закрийте бутель кришкою й обмотайте скотчем. Вставте тоненьку трубку, а другий кiнець шланга опустiть у пляшку з водою. Таким чином виведемо газ із бутля, – дiлиться секретами Юрiй Олександрович.

За його словами, таке вино готове через 25 днiв. Однак, наголошує, в жодному разi не можна перетримувати готовий напiй, iнакше процес бродiння пiде по другому колу – й вино віддаватиме гіркотою. За такою схемою винороб робить й iншi плодово-ягiднi вина. Каже, дещо мiняється лише спiввiдношення компонентiв.

– Приміром, на трилітрову банку необхідно 0,7 кілограма чорниці, півтора лiтра ягiд малини, полуницi – півтора кілограма. Цукру на цi плоди однакова кiлькiсть – по 900 грамів. Відберіть склянку цукру, якою пересипте ягоди, й лишіть на ніч, щоб пустили сік. З того, що залишився, зробіть сироп.

Господар поділився також не менш оригiнальним рецептом домашнього десертного вина з абрикосів. Каже, що такий напій не тільки смачний, але й корисний. – Вино з абрикосiв готую вже кiлька рокiв. Щоб зробити його вдома, вiзьмiть на трилітрову банку кілограм абрикосiв й засипте 800 грамами цукру. Абрикоси для вина легенько промити. Залиште бродити на теплому світлому місці 22–25 днiв. Після завершення бродiння вино процiдiть i перелийте у скляний посуд для дозрiвання.

Таке вино буде справжнім джерелом енергії, – переконує  Юрій Олександрович.

Секрети виноробства вiд Юрiя Устинченка:

Готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань i рук. Не використовуйте гнилих i зiпсованих ягiд, готуйте вино в темному нежаркому примiщеннi. Уникайте довгого контакту м’якотi чи вина з повiтрям пiд час приготування. Якщо не закрити доступ повітря до соку, то матимемо не вино, а оцет. Зберiгайте пляшки з вином у горизонтальному положенні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ната
    Ната

    Чудове вино в Підвалі Елеміра, дійсно натуральне. Прекрасний смак та насищений колір. Найбільше сподобалось Roze(розе) та Bakator(бакатор). Доставку здійснили протягом 2-х днів, за що окреме велике дякую.

    26 березня 2018, 10:16
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися