Волиняни приєдналися до Всеукраїнської ходи від УПЦ МП
Волинь

Волиняни приєдналися до Всеукраїнської ходи від УПЦ МП

11 липня 2016, 17:17
0
0
Сподобалось?
0

Волинське духовенство та миряни взяли участь у Всеукраїнському хресному ході, організованому УПЦ МП. Паломницьку делегацію волинян, яка приєдналася до духовенства і парафіян Тернопільської області, очолив настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин. Ця процесія стартувала із Почаївської лаври і на сьогодні уже перетнула кордони Тернопільської та Рівненської єпархій.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП.

Всеукраїнський хресний хід миру, любові та молитви за Україну, відбувається з благословення митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Початок хресному ходу дали 3 липня у Свято-Успенській Святогірській лаврі, що неподалік Слов’янська Донецької області. Обидві процесії мають зустрітися у Києві 27 липня на Володимирській гірці.

У хресному ході багато хто бачить руку Кремля. У колоні, котра прямує зі сходу України окрім церковної символіки є портрети Миколи ІІ та георгіївські стрічки.

Колишній лучанин, а нині відомий столичний волонтер Роман Сініцин повідомив, що особливо підозрілих учасників ходи силовики перевірятимуть ще на підході до Києва. Тут з одних джерел, що заслуговують на довіру, стало відомо, що усіх русско-мірно православних, котрі приймають участь у ході, будуть піддавати процедурі перевірки документів, фотографування та перевірки за профільним базам МВС («Розшук», «Армор») та базою «Миротворець». Думаю найближчими днями, ще задовго до Києва», - написав він у «Фейсбук».

За словами архієпископа Чернігівського і Ніжинського, секретаря синоду УПЦ КП, голови інформаційного управління Київської патріархії єпископа Євстратія (Зорі), спонсорують шестя (і організаційно, і у медіа) ті самі політики, що стояли за анти-Майданом. На його думку, найкращою відповіддю має бути максимально чисельне зібрання української громади на Хресну ходу 28 липня – від Володимирського Собору до пам’ятника святому Володимиру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися