Комунальне підприємство Волиньради отримало надра на розробку торфу, міді, нафти і газу
Волинь

Комунальне підприємство Волиньради отримало надра на розробку торфу, міді, нафти і газу

14 липня 2016, 18:52
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно створене Волинською обласною радою комунальне підприємство «Волиньприродресурс» за короткий термін може стати повним монополістом у сфері надрокористування на Волині. На сьогоднішній сесії Волиньради КП отримало серйозний поштовх для розвитку. Обласні депутати погодили «Волиньприродоресурсу» надра для розробки одразу кількох корисних копалин.

Так комунальне підприємство отримало чотири ділянки для промислової розробки родовищ торфу в межах промислової глибини, за винятком об’єктів природно-заповідного фонду. Це Стобихівське родовище у Камінь-Каширському районі загальною площею 1895 га, а також три торфовища у Маневицькому – «Велике болото» (3576 га), «Велике багно» (1047 га) і «Коза-Березина» (1260 га).

Окрім того «Волиньприродресурсу» дозволили геологорозвідку, дослідно-промислову та промислову розробку покладів міді на ділянці «Жиричі», що у Ратнівському районі, загальною площею 31,4 квадратних кілометри, за винятком об’єкта природно-заповідного фонду
«Озеро Турське».

На останок комунальному підприємству погодили надра для розробки родовищ нафти і газу на Семеринській (Локачинський, Рожищенський та Луцький район, загальна площа 71,3 кілометрів квадратних), Вічинсько-Доросинської (Ковельський та Рожищенський райони, загальна площа 142,7 кілометра квадратних) і Літинсько-Озерянській площах (Ковельський та Турійський райони, загальна площа 195,7 кілометрів квадратних).

Водночас Волинська обласна рада вкотре вікдкинула намагання держпідприємства «Укргазвидобування» отримати на території області додаткові ділянки для розвідки газових родовищ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися