Волинські контрабандисти підставляють під відповідальність підлітків та їх батьків
Волинь

Волинські контрабандисти підставляють під відповідальність підлітків та їх батьків

17 липня 2016, 18:07
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно вночі навпроти ділянки відділу «Рівне» Луцького прикордонного загону у взаємодії з українськими охоронцями кордону польські колеги затримали п’ятьох українських підлітків, які за допомогою гумового човна встигли переправити через Західний Буг 15 ящиків цигарок. Усі хлопці – мешканці прикордонного Любомля віком 14-17 років. Вони за винагороду у 50 доларів за ящик погодились на пропозицію контрабандистів відстежити рух прикордонних нарядів та переправити куриво через кордон.

В порядку реадмісії підлітків передали українській стороні. Відносно 16-17-річних правопорушників складені та направлені в суд документи для притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та незаконне перетинання державного кордону України. А трьох неповнолітніх передано батькам, двох з них – не вперше. Матеріали щодо притягненню їх за неналежне виховання дітей направлені до Любомльського відділу Національної поліції. Крім цього Луцьким прикордонним загоном направлено письмові повідомлення органам місцевого самоврядування та навчальним закладам щодо проведення профілактичних заходів з молоддю, оскільки поряд з протиправною діяльністю є безпосередня загроза їх життю та здоров’ю.

Нещодавно на ділянці відділу «Рівне» Луцького загону прикордонники вже виявляли трьох неповнолітніх, які без допомоги плавзасобів перепливали річку із Польщі до України. Двоє з нічних плавців та їхні батьки не зробили належних висновків та малолітні знову попрямували в бік кордону з пакунками цигарок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися