У Луцьку підвищили тарифи на воду
Волинь

У Луцьку підвищили тарифи на воду

19 липня 2016, 17:40
0
0
Сподобалось?
0

Нацкомісія схвалила проект постанови про перегляд тарифів для КП "Луцькводоканал". У зв'язку зі збільшенням вартості електроенергії для підприємств водопровідно-каналізаційної галузі, НКРЕКП підвищила тарифи на водопостачання і водовідведення для низки водоканалів України, серед яких і КП "Луцькводоканал". Про це повідомили у прес-службі КП "Луцькводоканал".

Нагадаємо, 25 травня 2016 року підприємство звернулося до Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) із заявою для перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та встановлення тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж). Згідно з поданими розрахунками, вартість централізованого водопостачання та водовідведення збільшиться приблизно на 4,3%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 7 липня 2016 року схвалила проекти постанов про перегляд тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що надає КП "Луцькводоканал".

Отож, відповідно до поданих розрахунків, вартість метра кубічного води та стоків для мешканців багатоповерхівок становитиме 10,60 гривні (водопостачання

- 5,10 грн. та каналізація – 5,50 грн.), а приватного сектору – 9,70

грн. (вода – 4,67 грн. та каналізація – 5,03 грн.).

З часу встановлення тарифів відбулося зростання цін на енергоносії (електроенергію, газ природний, паливно-мастильні матеріали) та інші матеріально-технічні ресурси, що призвело до збільшення фактичної собівартості послуг у порівнянні з врахованою в діючих тарифах КП "Луцькводоканал".

Внаслідок підвищення цін на складові послуг без одночасного підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, КП «Луцькводоканал» отримало збитки за 6 місяців 2016 року в сумі 3 мільйони. 280 тисяч гривень.

КП «Луцькводоканал» просить споживачів обов'язково подати показники лічильників та розрахуватися згідно з ними ще за діючими тарифами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися