У лісі на Волині знайшли туші диких свиней — африканська чума?
Волинь

У лісі на Волині знайшли туші диких свиней — африканська чума?

26 липня 2016, 18:20
0
0
Сподобалось?
0

В редакцію зателефонували стурбовані читачі – біля села Бірки Любешівського району в лісі виявили декількох мертвих диких кабанів! Люди непокояться: чи, бува, не африканська чума стала причиною падежу? Якщо таке лихо, то доведеться й домашніх свиней позбуватись?!

У сільській раді інформацію про знайдені туші підтвердили, але те, що тварини здохли через зараження африканською чумою, заперечили. Директор ДП «Любешівське ЛМГ» Віталій Котеленець остаточно розставив усі крапки над «і».

– У лісі виявили туші чотирьох диких свиней, – зазначив він. – Їх відразу оглянула ветеринарна служба Любешівського району, провела комплекс необхідних у такому випадку аналізів і встановила, що причиною смерті стало отруєння. Очевидно, хтось із жителів довколишніх сіл (Бірок, Погулянки чи Глуші) поприскав отрутою овес, а тварини його з’їли.

Лісомисливському господарству завдано збитків.

Водночас лісівники повідомляють, що епідеміологічна ситуація у нормі, ніяких «лісових» інфекцій не виявлено, і просять людей не чинити шкоди диким звірам. Єгері лісгоспу намагаються утримати їх у межах лісу, висіваючи кормові поля, де росте свій овес. Але буває, що звір виходить за межі охоронної зони. Та чи варто через це навмисно травити тварин?


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися