На Волині «накрили» підпільне виробництво пестицидів
Волинь

На Волині «накрили» підпільне виробництво пестицидів

27 липня 2016, 11:20
0
0
Сподобалось?
0

Четверо волинських приватних підприємців організували незаконне виробництво і збут засобів захисту рослин. Фальсифікат фасували і продавали на ринках області та через власну торгівельну мережу під виглядом продукції відомих торгівельних марок. Оперативники Управління захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції провели санкціоновані обшуки у помешканнях організаторів незаконної діяльності, на складах та за місцем збуту контрафактних пестицидів.

Як зазначають у прес-службі волинської поліції, у «підпільників» вилучили понад 2,5 тонн фальсифікованих засобів захисту рослин різних торгових марок, обладнання для їх виробництва, тару для хімікатів, чорнову бухгалтерію, понад 120 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США.

Загалом вилучено майна на суму більше 2 мільйонів гривень.

Санкція статті 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років, а статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого. Остаточну міру покарання визначить суд.

Один із учасників підозрюваних раніше уже притягався до кримінальної відповідальності за незаконні операції з отруйними речовинами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися