Створюється об’єднання військових капеланів Волинської єпархії УПЦ КП
Волинь

Створюється об’єднання військових капеланів Волинської єпархії УПЦ КП

28 липня 2016, 08:11
0
0
Сподобалось?
0

На прохання ініціативної групи з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла у Волинській православній духовній академії відбулись установчі збори громадської спілки «Військові капелани Волині». У них взяли участь близько двадцяти священиків, які духовно опікуються військовиками.

Ця робота – як у зоні АТО, так і на Волині – та співпраця в різних об’єднаннях учасників бойових дій на Донбасі, долучення до патріотичного виховання молоді привели душпастирів до необхідності створити свою спілку. В ній ділитимуться досвідом, шукатимуть розв’язання проблем.

На засіданні обговорено цілі нової спілки, шляхи їх вирішення. Ухвалено, що «Військові капелани Волині» невдовзі стануть юридичною особою з трьома кущовими осередками, матимуть свої атрибути, зокрема, прапор і шеврони. Розглянуто проекти установчих документів.

Головою Спілки обрано настоятеля громади Покрови Пресвятої Богородиці с. Княгининок (колишні Маяки) Луцького районного деканату протоієрея Михайла Бучака, головою ревізійної комісії – насельника Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця ієромонаха Макарія (Дядюся).

Джерело: pravoslaviavolyni.org.ua


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися