СБУ не допустила закупівлю російського обладнання для «Волиньвугілля»
Волинь

СБУ не допустила закупівлю російського обладнання для «Волиньвугілля»

10 серпня 2016, 09:05
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники Служби безпеки України блокували спробу участі у тендері, оголошеному ДП «Волиньвугілля», комерційних структур, які представляють в Україні інтереси російських власників.

Кілька українських фірм подали заявки на участь у конкурсних торгах, оголошених держпідприємством для закупівлі гірничошахтного обладнання та комплектуючих до нього. Загальна сума контрактів мала перевищити 42 мільйони гривень. Під час перевірки співробітники спецслужби виявили, що фірми пропонують «Волиньвугіллю» продукцію російського виробництва. Самі комерційні структури були зареєстровані в Україні саме для забезпечення бізнес-інтересів власників з РФ. У пакеті документації бізнесмени також не надали українське свідоцтво про визнання відповідності сертифіката іноземної держави, наявність якого є обов’язковою. Профільні експерти засвідчили, що українська промисловість виготовляє аналогічну продукцію. Тому участь у конкурсі пропозицій цих комерційних структур порушує запроваджені економічні санкції проти РФ. Служба безпеки проінформувала про матеріали перевірки генерального директора «Волиньвугілля». У результаті тендерний комітет підприємства  відхилив заявки на участь у конкурсі комерційних структур з російським капіталом.

До речі, керівництво СБУ винесло на розгляд  РНБО України пропозиції про застосування до російських виробників обмежувальних заходів відповідно до Закону України «Про санкції». Служба безпеки України продовжує протидіяти економічній експансії РФ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися