Як у Ратному на Волині ховали дві сім’ї, які загинули у ДТП на Миколаївщині
Волинь

Як у Ратному на Волині ховали дві сім’ї, які загинули у ДТП на Миколаївщині

17 серпня 2016, 17:47
4
1
Сподобалось?
1

Ця кривава подія вразила кожного волинянина, а особливо болюче торкнулася сердець ратнівчан. Бо саме ратнівчани, дві хороших, поважних у районі сім’ї, загинули під час страшної аварії, яка сталася на території Миколаївської області.

У фатальну подорож узяли подругу доньки

Загалом моторошна ДТП забрала життя дев’ятьох людей, які їхали з Волині до моря. Це подружжя підприємців Віктора та Мирослави Мілінчуків. З батьками не стало й старшого сина Андрія, цьогорічного випускника, та восьмилітнього Ярославчика. Друга загибла родина – Ігор і Наталія Подкоси (жінка працювала головним державним ревізором-інспектором Ратнівського відділу Ковельської податкової інспекції) та їхні доньки – студентка п’ятого курсу Львівської комерційної академії Іра та учениця 11 класу Олександра. А ще доля повернула так, що разом з Іриною загинула її подруга Мирослава, яка приїхала до неї в гості з Вінниччини, аби потім разом вирушити на відпочинок. Дівчина була єдиною донькою у мами. Про Ігоря, який на момент зіткнення перебував за кермом мікроавтобуса, кажуть, що він водій з великим стажем – об’їздив півсвіту…

Як повідомляє ДСНС Миколаївщини, аварія сталася на ділянці траси в Миколаївській області поблизу селища Криве Озеро 13 серпня о 02.40. Зіткнулися бус Opel Vivaro з вантажівкою DAF-240. Восьмеро людей загинули на місці, ще одну постраждалу доставили у лікарню у важкому стані, але медики не змогли врятувати їй життя.

– Автомобіль, в який в’їхали наші рідні, стояв на проїжджій частині, займав праву смугу руху після скоєння ним раніше ДТП, яка була зафіксована й оформлена поліцією. На питання водію вантажівки Івану, чому після цього не відтягнули машину, він відповів, що після складення протоколу та вилучення у нього водійських прав працівники поліції сказали, аби розбирався зі своїми проблемами сам, бо це не їхня робота, і поїхали. Машина ж була розбита. Тому ми вважаємо, що поліція мала забезпечити безпеку на проїжджій частині, можливо, викликати МНС, дорожні служби, здійснити інші дії, тоді б і не було такої біди. Ми всі ходимо і їздимо по дорогах, і якщо працівники правоохоронних органів халатно ставитимуться до своїх обов’язків, будемо і далі гинути, – кажуть родичі загиблих, які бачили місце події і були присутні під час проведення поліцейськими експертизи.

У соцмережах повідомлення очевидців, які проїжджали по цій ділянці траси незадовго до трагедії, свідчать, що фура, в яку вдарився мікроавтобус, «зайняла крайню праву смугу, не була огороджена, перед нею не були виставлені розпізнавальні й попереджувальні знаки».

«Вантажівка ввечері у п’ятницю 12 серпня прямувала в бік Одеси і, не встигнувши загальмувати, в’їхала в автомобіль, що був попереду. Жертв не було, просто фура розбила собі передній бампер, фари і т. д. і т. п., – пише ще один водій. – Так ось, на місце ДТП приїхала поліція, все запротоколювали, прибрали ту машину, в яку врізалася фура, а сам вантажний автомобіль покинули ледь не посеред дороги. Поліція замість того, щоб лишити там патрульну машину або хоча б за метрів 50 обкласти все маячками і знаками «Стоп», просто повісила на задні дверцята фури світловідбивний жилет... Хто  їхав по трасі вночі за кермом, той, напевно, знає, скільки треба людині метрів, щоб зреагувати на раптово виниклі перепони. Зрозуміло, що водій мікроавтобуса не встиг. Результатом цього ідіотизму стали вісім (дев’ять! – Авт.) обірваних українських життів...»

Поховальна процесія не помістилася на подвір’ї жодної із церков

Три дні, оголосивши жалобу, в Ратному вшановували пам’ять загиблих в автокатастрофі. А у день похорону на площу до районного Будинку культури (стільки людей не помістилося б на території жодної із церков селища), де відспівували загиблі сім’ї, зійшлись і з’їхалися чи не всі ратнівчани, підприємці району. Зі сльозами на очах земляки зустрічали  чотири траурних автомобілі, у яких попарно лежали… батьки та їхні діти. Попереду – корогви, хрести, чотири короваї, фотографії усіх вісьмох: молодих, щасливих, гарних… А далі авто з покійними…

Чин відспівування здійснили вісім священиків на чолі з благочинними Ратнівської та Гірниківської округ Анатолієм Гурським та Іваном Хіночиком. Отець Анатолій висловив глибоке співчуття від духовенства жителям усього району, від імені архієпископа Володимира, керуючого Володимир-Волинською єпархією, – рідним і близьким загиблих. А від родин прозвучало звернення до громади, аби надала дозвіл місцевій владі звернутися до правоохоронних органів.

Їх поховали поряд… Дві великі могили. В одній – сім’я Мілінчуків, навпроти батька, дідуся, знаного і шанованого в районі підприємця Андрія Дячука. В другій – сім’я Подкосів. Плакало все Ратне і навіть небо… Тільки райдуга над кладовищем зарум’янилась у різних кольорах… Напевно, віщувала загиблим райдугу в потойбіччі...


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Іван
    Іван

    яке гівно ваші "новини"..смерть,смерть,смерть... смакуєте?

    18 серпня 2016, 10:05
    Відповісти
  • Sergio
    Sergio

    Може це доля? Податкова інспекція, телячі морди на фото... Доля показує Украіні шлях позбавлення від корупціонерів?

    19 серпня 2016, 18:45
    Відповісти
    • Людмила
      Людмила

      Не Вам судить? А в чем виновата моя дочь? Которая оказалась 9. Я бы Вам больше написала,но Вы и так несчастный человек.

      20 серпня 2016, 10:05
      Відповісти
    • Людмила
      Людмила

      Не Вам судить? А в чем виновата моя дочь? Которая оказалась 9. Я бы Вам больше написала,но Вы и так несчастный человек.

      23 серпня 2016, 19:55
      Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися