У Луцьку макаронний скандал
Волинь

У Луцьку макаронний скандал

20 серпня 2016, 06:35
0
0
Сподобалось?
0

У п’ятницю розгорівся скандал навколо продукції відомого на Волині луцького виробника макаронних виробів ТМ «Makarella». Все почалося з посту у «Фейсбук» журналісти Катерини Дулапчій. На фестивалі «Lutsk Food Fest», який відбувся минулого тижня, вона отримала в подарунок пробник з макаронами «Makarella», а потім повідомила, що під час приготування виявила у продукції хробаків. Інформація набула резонансу у волинських ЗМІ, водночас здивувала виробника. Адже підприємство контролює показники безпечності усього технологічного процесу: від контролю якості сировини та вхідних матеріалів, до контролю за готовою продукцією та умовами зберігання. ТОВ «ПК «Заграва» має договірні стосунки з спеціалізованою організацією, що проводить щотижневий моніторинг та аудит згідно програми заходів боротьби з біологічними шкідниками.

ТОВ «ПК «Заграва» оприлюднила свою позицію щодо даної ситуації.

«Уся партія пробників, на які нарікає пані Дулапчій, датована 27.12.2015 і такі ж пробники є в наявності на складі виробника. Тому, для контролю і перевірки ми можемо надати їх на незалежну експертизу. Перевірка якості макаронних виробів проводиться щоденно контрольно-виробничою лабораторією. Порушень дотримання технологічних параметрів не виявлено. Контрольні зразки кожного виду макаронних виробів відбираються з кожної партії продукції та зберігаються на підприємстві протягом одного року. Переглянуті пробники макаронних виробів, зокрема, «Ракушка» були датовані 27.12.2015р. Інформуємо, що маючи сертифікат відповідності від ДП «Волиньстандартметрологія» продукція ТОВ «ПК «Заграва» проходить періодичний технічний нагляд. Безпосередньо у січні 2016 року саме макаронні вироби класу «Екстра» групи В «Ракушка»  проходили випробовування згідно органолептичних, фізико-хімічних показників, вмісту пестицидів, вмісту мікотоксинів. За результатами випробовування зразків був отриманий протокол випробовування з відміткою, що продукція відповідає вимогам ДСТУ 7043:2009 (фотокопія додається). Пані Катерина  отримала у подарунок макарони «Ракушка» саме цієї партії.

У червні 2016 році ТОВ «ПК «Заграва» успішно пройшло черговий аудит на визнання сертифікатів ISO 9001, ISO 22000 ДП «Чернігівстандартметрологією». Працівники компанії пройшли  навчання з курсу «Стандарт IFS і BRC. Програма захисту від шкідників за вимогами HACCP, ISO 22000:2005», що ще раз підкреслює відповідальність, з якою ставиться виробник до безпечності своєї продукції», - йдеться у повідомленні компанії.

«ПК «Заграва» також пропонує усім бажаючим, як журналістам, так і пересічним споживачам, завітати на виробництво і самостійно переконатися чи могли комахи або інші сторонні предмети потрапити в готову продукцію.

Відзначимо також, що ТМ «Makarella» є переможцем Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України» у номінації «Продовольчі товари», а також володарем золотої медалі за якість на міжнародному дегустаційному конкурсі «World Food Ukraine 2015». Підприємство постійно надає продукцію для благодійного проекту.

Негативна інформація викликала резонанс і серед споживачів. Адже підприємство активно бере участь у підтримці воїнів АТО. Зокрема співпрацює з ініціативою «Меценати для солдата».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися