На Волині люди перекривали трасу через карантин, пов’язаний із африканською чумою свиней
Волинь

На Волині люди перекривали трасу через карантин, пов’язаний із африканською чумою свиней

30 серпня 2016, 16:40
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у селі Воля Любешівська місцеві мешканці перекрили дорогу державного значення «Луцьк-Маневичі-Любешів-КП «Дольськ», протестуючи проти запровадження карантину. Люди обурювалися, що не мають ніякої інформації про карантинні заходи. Але головне питання, яке цікавило протестуючих – компенсації за вилучених свиней. Акція тривала майже три години. Люди розійшлися після перемовин з представниками райдержадміністрації та поліції.

У той же час перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук поспішив заспокоїти населення. Мовляв усі господарі, які постраждають внаслідок карантинних заходів, отримають грошові компенсації. Факт утилізації свиней має зафіксувати спеціальна комісія. Саме на підставі складених актів і відбуватиметься компенсація.

За основною версією, африканська чума свиней поширилася на Волинь з Білорусі. Як припускають фахівці, перенесли збудника дикі кабани. Тож лісівники Любешівського та Ратнівського районів проведуть їх відстріл. Також тут на два тижні призупинено функціонування ринків з продажу свиней.

Усім господарям ветеринари радять тримати тварин у закритих приміщеннях. Аби не стати перенощиком збудника, до свиней потрібно заходити у змінному взутті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися