Волинська обласна рада проголосувала за створення та укрупнення об’єднаних територіальних громад
Волинь

Волинська обласна рада проголосувала за створення та укрупнення об’єднаних територіальних громад

8 вересня 2016, 16:17
1
0
Сподобалось?
0

На позачерговій сьомій сесії Волинської обласної ради сьомого скликання депутати розглянули зміни до перспективного плану формування територіальних громад Волині. Представляючи проект рішення заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук зазначив, що у нині діючому документі зафіксовано створення 74 територіальних громад. Проте Кабінет міністрів України погодив створення лише 52. Ще 22 громади визнанні такими, що не стануть фінансово спроможними, тому не зможуть повноцінно працювати з держбюджетом.

Попри окремі дискусії у залі, адже не всі зміни до перспективного плану були вчасно подані на розгляд профільної комісії, проект рішення таки розглянули, голосуючи по кожному випадку окремо. Так у Володимир-Волинському районі дозволили укрупнити Зимненську громаду шляхом долучення до неї Березовичівської; в Іваничівському створили Поромівську і Литовежську громади; У Луцькому районі створили Княгининську та Городищенську об’єднані громади, до останньої приєдналися Михнівська і Угринівська сільські ради, які перед тим вийшли зі Шклинської об’єднаної громади Горохівського району; на Ковельщині з’явилася Дубівська територіальна громада, а Голобську укрупнили; укрупнили Турійську громаду шляхом доручення Купичева та Шацьку, долучивши Піщу.

Відхилили створення Павлівської громади у Володимир-Волинського району, Забродівської у Ратнівському, і не підтримали укрупнення Локачинської і Прилісненської (Маневицький район) громад.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • RevaA
    RevaA

    Ви – сільський голова, #депутат сільської ради чи громадський #активіст ? Вам хочеться істотно покращити стан #водопостачання у Вашому селі? Інструкції як зробити водогін, процес створення сільських систем водопостачання: від вибору технічного рішення до встановлення механізму утримання та обслуговування є на сайті vodavselo.info Використовуючи інформацію цього сайту, ви зможете підготувати та реалізувати проект водопостачання у вашому, селі, селищі чи місті. #водавсело

    9 вересня 2016, 11:55
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися