Шахраї вкрали з карток важко хворих волинян гроші, які надсилали небайдужі люди на лікування
Волинь

Шахраї вкрали з карток важко хворих волинян гроші, які надсилали небайдужі люди на лікування

9 вересня 2016, 12:31
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно «Вісник+К»  розміщував прохання про допомогу 39-річній Наталії Дацик з Рожища. У жінки, яка виховує двох неповнолітніх дітей, лікарі діагностували складну форму онкології. Хворій потрібне довготривале та дороговартісне лікування. У Наталії Дацик нині дуже важкий больовий синдром. Тож кілька разів на добу їй доводиться вводити морфін. Препарат родина, відповідно до державної програми, мала б отримувати безкоштовно. Однак через недостатнє фінансування Рожищенська центральна районна лікарня не має змоги його закупити, щоб забезпечити ним хворих. Тож щодоби родина Дациків, та й то завдяки втручанню керівництва з області, отримує одну ампулу морфіну. Ще кілька ампул щодня доводиться купувати. Тут на допомогу приходять друзі і знайомі, бо сім’я витратила свої заощадження, продала автомобіль та інші цінні речі.

Днями до нас завітав чоловік Наталії Дацик. Ігор Анатолійович розповів, що картку «Ощадбанку», реквізити якої були вказані для перерахунку коштів, обчистили шахраї.

Чоловік отримав СМС-повідомлення про нібито переказ коштів від родини Сікорських – майже 5000 тисяч гривень. Пан Анатолій зателефонував на номер, з якого прийшло повідомлення, щоб подякувати благодійникам. Розмова тривала близько хвилини, а одразу після неї на телефон Дацика прийшло нове повідомлення… - про підключення послуги переадресації СМС, якої Дацик не замовляв.

Це за нього, протягом телефонної розмови, зробили «благодійники». Чоловік одразу запідозрив, що щось не так і звернувся у банк. Але було уже пізно. Зловмисники уже встигли заволодіти коштами. У банку навіть повідомили, що ними шахраї розплатилися у одному зі столичних супермаркетів. На щастя, каже Ігор Дацик, на той час на картці було тільки 650 гривень, хоча і ця сума для родини в сьогоднішніх умовах не мала.

За словами чоловіка, у ці ж дні за схожою схемою обікрали картку для збору допомоги на лікування важко хворої дівчинки. У цьому випадку зловмисники заволоділи кількома тисячами гривень.

На жаль, такі справи дуже важко розкриваються правоохоронцями. Ми ж, зі свого боку, публікуємо реквізити нової картки для допомоги Наталії Дацик, яка є мамою двох неповнолітніх дітей: АТ «Ощадбанк», МФО 303398, ЄДРПОУ 09300328, № транзитного рахунку 2924791202, картка № 4790700004524287. Отримувач коштів – Дацик І. А (чоловік хворої).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися