На Волині відзначили 73-ю річницю героїчного бою УПА
Волинь

На Волині відзначили 73-ю річницю героїчного бою УПА

14 вересня 2016, 16:43
0
0
Сподобалось?
0

У неділю поблизу села Новий Загорів Локачинського району відбулись урочистості з нагоди 73-ї річниці героїчного бою УПА чоти спеціального призначення Андрія Марценюка «Берези» проти німецьких окупантів. Він відбувся 8-11 вересня 1943 року. 44 українські вояки за дві з половиною доби знищили 540 окупантів та 700 поранили. 29 наших бійців, включно з командиром, у тому нерівному бою загинули.

Урочистості відбувалися під стінами Новозагорівського монастиря з участю членів братства ветеранів ОУН-УПА, патріотичної громадськості. У храмі відслужили поминальну панахиду по загиблих героях. Присутні вшанували пам’ять полеглих борців за волю та незалежність України хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака воякам УПА. Завершився захід фестивалем повстанської пісні у виконанні народної хорової капели «Посвіт», самодіяльних мистецьких колективів області й району.

Перед присутніми виступив і перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Він презентував нове видання книги Петра Боярчука про події поблизу Нового Загорова «Бій під стінами храму». До речі, цю книгу можна придбати у редакції «Вісника+К».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися