В «ДНР» заявили, що затримали організовану айдарівцем з Луцька диверсійну групу з підлітків
Волинь

В «ДНР» заявили, що затримали організовану айдарівцем з Луцька диверсійну групу з підлітків

15 вересня 2016, 15:39
0
1
Сподобалось?
1

У «ДНР» на початку цього заявили про затримання групи диверсантів, яка складалася з підлітків і працювала на українські спецслужби. Завербував їх, нібито, колишній заступник командира «Айдару» лучанин Ігор Рицко «Алмаз». Ця версія уже озвучена російськими ЗМІ. Зокрема «Вести.Ру» показали сюжет з Донецька з фрагментами допитів підлітків.

За інформацією бойовиків, на рахунку неповнолітніх донеччан Ковальчука, Белавіна, Пазушка, Хміленка, Солодовнікова, Миронова і  Коваля десятки акцій, як то підрив військових об’єктів, транспорту бойовиків, машин зв’язку і «поліції». Найстаршому – Ковальчуку – 17 років. Він, нібито, був за старшого й розповів, що у травні 2015 його на одному з тимчасових пунктів пропуску на лінії розмежування завербував чоловік у військовій формі, який назвався «Алмазом». За підрив машини бойовиків він пообіцяв 5 тисяч гривень.

«Алмаз» – він же Ігор Рицко – колишній заступник командира батальйону «Айдар». Зараз співробітник українських спецслужб. Після підриву машин підприємців він став шантажувати школярів. І змушував закладати вибухівку поблизу військових об'єктів», - йдеться у сюжеті російського ресурсу.

Відзначимо, що у травні 2015 року Ігор Рицко не міг бути на Донбасі, оскільки знаходився у Луцькому військовому госпіталі після достатньо важкої подвійної контузії. У травні 2015 Рицко фігурує на фотографіях, де бійці "Айдару" вшановували пам’ять своїх полеглих побратимів у Луцькому кафедральному Свято-Троїцькому соборі, а також відвідували загиблого Олега Михайлова "Серапатиста" у селі Дерно Ківерцівського району. Фото, зокрема, розміщені на сторінці отця Михайла Бучака, який виконував роль військового капелана в "Айдарі".

Свої операції хлопці нібито фіксували на фото і відео, щоб звітуватися перед українськими спецслужбами.

Бойовики розшукують ще одного підлітка-партизана, але йому, ймовірно, вдалося втекти з «ДНР».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися