Відомі на Волині ковбасні «засмерділи» Луцьк своїми відходами
Волинь

Відомі на Волині ковбасні «засмерділи» Луцьк своїми відходами

16 вересня 2016, 13:29
0
0
Сподобалось?
0

Практично з початку року активісти, журналісти та екологи намагалися з’ясувати походження неприємного запаху, який час від часу у вечірню пору заповнював більшу частину міста. Минулого тижня було висунуто підозру, мовляв сморід до Луцька «постачають» виробники м’ясних та ковбасних виробів, виробництва яких розташовані поруч з обласним центром. Завдання перевірити цю гіпотезу отримали компетентні органи та підрозділ муніципальної поліції Луцької міської ради. І ось на початку цього тижня все стало на свої місця. 14 вересня муніципали упіймали дві автоцистерни з відходами виробництва ТМ «Дмитрук». Вони незаконно зливали нечистоти у міську каналізаційну мережу на вулиці Мамсурова

Трохи згодом на цьому ж правопорушенні й на тому ж місці попався ще один виробник ковбас – ТМ «Забіяка». Дві автіки муніципали намагалися затримати у ніч проти 15 вересня. Автоцистерни почали тікати, тож їх змушена була наздоганяти патрульна поліція.

Пізніше було зафіксовано ще один факт незаконного скиду відходів від ТМ «Забіяка» на вулиці Тарасова, 32. У цьому випадку приховати факт незаконних дій ковбасникам намагалося ПП «Лада 2000», на території якого розташовані каналізаційні шахти. Тут під час фіксації порушення ледь не дійшло до бійки.

Отримавши на руки усі докази Луцький міський голова Микола Романюк зібрав спеціальну нараду. За участю правоохоронців, муніципалів, представиників санепідслужби, на яку запросили директора ТзОВ «Забіяка» Олександра Хвищука та керівника ТМ «Дмитрук» Олег Дмитрука.

Директор ТзОВ «Забіяка» Олександр Хвищук зауважив, що є договір з КП «Луцькводоканал» на приймання стічних вод у міську каналізацію, однак визнав, що вони порушили правила скиду нечистот у міську мережу. За його словами, це зумовлено технологічними процесами на підприємстві, адже найбільше відходів у їхніх відстійниках збирається саме у нічний час. Він зауважив, що нині розробляється документація на будівництво каналізаційної мережі, яка з'єднає їхнє підприємство з міською каналізацією.

Керівник ТМ «Дмитрук» Олег Дмитрук також визнав порушення щодо зливу нечистот у міську каналізацію. Однак, за його словами, стічні води, які вони зливають у міську каналізацію, відповідають усім нормам.

Слід зауважити, що ковбасники, напевно, є не єдиними порушниками, тож моніторинг несанкціонованих скидів нечистот у луцьку каналізацію продовжиться, й відомими стануть імена й інших «героїв».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися