У Луцьк можуть призначити консулом дипломата, який називає Бандеру і УПА бандитами
Волинь

У Луцьк можуть призначити консулом дипломата, який називає Бандеру і УПА бандитами

6 жовтня 2016, 11:26
1
0
Сподобалось?
0

Комісія польського сейму з питань еміграції та зв’язків з поляками за кордоном затвердила кандидатуру нового керівника Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку. Ним може стати, якщо отримає підтримку у польському МЗС, 64-річний Веслав Мазур. Він працював на різних посадах у посольствах Польщі у Монголії та Єгипті. Веслав Мазур має восьмирічний досвід роботи в Україні – у консульствах в Одесі, Криму (до окупації, займався евакуацією диппредставництва з Севастополя) та у Львові.

Як пише «Конкурент», під час розгляду кандидатури Мазура на комісії депутат сейму Войцех Земляк підняв тему напруги в польсько-українських стосунках через питання Волинської трагедії.

Веслав Мазур зауважив, що до питання Волині, УПА і Бандери ще із самого початку кар'єри має однозначну позицію.

«На жаль, так склалося, може навіть трохи недипломатично, що коли Президент Ющенко перед закінченням своєї кар'єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів відразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок», – каже потенційний Генконсул Польщі у Луцьку.

«Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику», – зауважив він.

«Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом», – резюмував Веслав Мазур.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • добрий бандерівець
    добрий бандерівець

    Вслід за Перацьким. І там,при зустрічі, нехай розказують хто кому "рабінович".

    21 квітня 2018, 10:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися