Колаж сайту
Волинь

У законопроектах волинських депутатів виявили корупційні фактори

18 жовтня 2016, 18:29
0
0
Сподобалось?
0

Сім відсотків законопроектів, авторами чи співавторами яких є народні депутати-мажоритарники з Волині, Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції визнав такими, що містять корупційні ризики.

Про це інформує громадянська мережа ОПОРА, здійснивши аналіз відповідних висновків.

Народні депутати України Ігор Гузь (ВО № 19), Сергій Мартиняк (ВО № 20), Степан Івахів (ВО № 21) та Ігор Лапін (ВО № 22) від початку набуття депутатських повноважень до 15 жовтня цього року напрацювали загалом 107 проектів законів та 33 проекти постанов. Не усі напрацьовані волинськими мажоритарниками проекти нормативно-правових актів пройшли антикорупційну експертизу.

69 проектів законів (65%), авторами чи співавторами яких стали народні 8 законопроектів (7%) отримали негативний висновок комітету, щодо 30 проектів законів (28%) відсутні результати експертизи.

Негативні висновки комітету отримали 2 законопроекти, підготовлені за участю Ігоря Лапіна, 1 – Сергія Мартиняка, 1 – Степана Івахіва та 4 – у співавторстві представників 20 та 21 округів у Раді. Зокрема, корупційні фактори знайдено у проектах Законів № 1452 від 12 грудня 2014 р. «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо децентралізації повноважень органів виконавчої влади в сфері земельних відносин)», № 1797-1 від 6 лютого 2015 р. «Про страхування», № 2608 від 8 квітня 2015 р. «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидії корупції» (щодо декларантів, що перебувають на військовій службі)», № 3336 від 16 жовтня 2015 р. «Про внесення змін до Закону України «Про захист економічної конкуренції» (щодо вдосконалення регулювання в галузі економічних конкуренцій та розміру штрафів за порушення законодавства)», № 3544 від 27 листопада 2015 р. «Про спеціальні режими інвестиційної та інноваційної діяльності із застосуванням принципу субсидіарності в Україні», № 3545 від 27 листопада 2015 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запровадження спеціальних режимів інвестиційної та інноваційної діяльності із застосуванням принципу субсидіарності в Україні)», № 3546 від 27 листопада 2015 р. «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо запровадження спеціальних режимів інвестиційної та інноваційної діяльності із застосуванням принципу субсидіарності в Україні)» та № 4102 від 16 лютого 2016 р. «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку у гірських зонах України».

Низка законопроектів від народних депутатів-мажоритарників з Волині ще не отримали висновки антикорупційної експертизи Комітету з питань запобігання та протидії корупції. Зокрема, таких проектів Законів у Ігоря Гузя – 4, у Ігоря Лапіна – 11, у Сергія Мартиняка – 3, у Степана Івахіва – 7. Також результати експертизи відсутні щодо 1 законопроекту, співавторами якого є Ігор Гузь та Ігор Лапін та 4 проектів Законів Сергія Мартиняка та Степана Івахіва. Також, станом на 17 жовтня, на сайті Верховної Ради України та комітету з питань запобігання та протидії корупції відсутні результати антикорупційної експертизи щодо 6 проектів постанов Ігоря Гузя та 6 проектів постанов Ігоря Лапіна, а також щодо спільно підготовленого проекту постанови Сергія Мартиняка та Степана Івахіва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися