20 літ чекали земельні ділянки
Волинь

20 літ чекали земельні ділянки

22 жовтня 2016, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

Якби жителі Рокинів Луцького району знали, про що йтиметься на сесії селищної ради, вони б сім’ями прийшли сюди. Адже саме питання «Про розгляд заяв та звернень громадян» змусило депутатів працювати без перерви до самого вечора. Тому що розглядали заяви, які пролежали в селищній раді понад 20 років! А це заяви жителів селища і працівників дослідної станції на виділення земельних ділянок під забудову індивідуального будинку.
З 1993 року призупинили надавати земельні ділянки у Рокинях. Вільних земель під забудову у селищній раді не було. Землі Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції, яка підпорядковувалась Національній академії аграрних наук, не підлягали роздержавленню та паюванню. Людям селищна рада змогла надати лише невеликі ділянки на грядки, городи та садівництво і то лише у тимчасове користування. 435 заявників чекали своєї черги десятки років. У 2007 році була розроблена схема планування житлового масиву, написано і надіслано чимало заяв і звернень у вищестоящі інстанції, в область і в столицю, на дослідну станцію і в академію.
І нарешті 273 заявникам було надано земельні ділянки під забудову. Більшість з них, які працювали на дослідній станції, в дослідному господарстві «Рокині», стали ветеранами праці. Не забули сільські депутати і про учасників АТО, які нині служать у ЗСУ, їм зарезервували понад 10 ділянок.
Олександр СЕРЕДЮК, ветеран праці,
Волинська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися