Фото Анатолія Пушкіна
Волинь

Через конфлікт навколо сміттєзвалищі у Брищі луцьке сміття повезли на Ківерцівщину

28 жовтня 2016, 17:46
0
0
Сподобалось?
0

Слідом за Львовом проблеми із вивезенням та утилізацією сміття можуть виникнути й у Луцька. Вчора було практично заблоковано вивіз сміття з обласного центру на міський полігон твердих побутових відходів у селі Брище. Проїзд вантажівок з відходами заблокували мешканці сіл Сирники, Моташівка, Рокині та Брище. Каменем спотикання стало будівництво сміттєпереробного заводу, а точніше одного з його компонентів – утилізаційної печі. Люди побоюються, що вона негативно вплине на екологію у їхніх населених пунктах. Тож у неділю 30 жовтня навіть має відбутися позачергова сесія Рокинівської селищної ради, на якій мають розглянути питання щодо заборони будівництва печі, хоча раніше депутати цієї ж ради такий дозвіл київському підприємству «Центр переробки та утилізації відходів» надали.

Луцька міська рада змушена була екстрено вирішувати питання щодо вивезення сміття з обласного центру. Так сьогодні вантажівки з луцьким сміттям поїхали у село Заброди Ківерцівського району Сокиричівської сільської ради. Про це повідомив депутат Ківерцівської райради Анатолій Пушкін.

«На прохання сільської голови Сокирич Євгенії Мацюк, як депутат Ківерцівської райради разом з побратимом, членом виконкому Ківерцівської міськради Василем Озоровським виїхали в Заброди, де виявили сім вантажівок сміття з Луцька. Євгенію Михайлівну повідомили стурбовані жителі сіл Бодячів та Заброди, що на місцевому сміттєзвалищі, земля під яке виділена сільрадою Сокирич для збору та утилізації сміття з Ківерців, вивантажено сміття з Луцька. На місце події була викликана поліція», – написав він у «Фейсбук».

На місці депутати з’ясували, що укладено договір на тимчасове зберігання луцького сміття з Ківерцівським ВУЖКГ. При цьому до відома не були поставлені ні сільська, ні районна ради. Та й селяни проти прийняття луцького сміття. Зрештою, частину машин розвантажили, а дві вантажівки розвернулися на Луцьк. Так як місцеве сміттєзвалище знаходиться в вкрай незадовільному стані місцеві жителі пригрозили, що, так як і на Брищенському сміттєзвалищі, вони теж перекриють дорогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися