За неонацизм ультра «Волинь» покарана штрафом і дискваліфікаціє стадіону — клуб спробує встановити винуватців за допомогою правоохоронців
Волинь

За неонацизм ультра «Волинь» покарана штрафом і дискваліфікаціє стадіону — клуб спробує встановити винуватців за допомогою правоохоронців

30 жовтня 2016, 20:05
0
0
Сподобалось?
0

Луцька «Волинь» поплатилася за нацистські речівки своїх фанатів під час домашнього матчу 12 туру УПЛ проти «Дніпра». Відповідно до рішення КДК ФФУ, луцький клуб два наступні домашні матчі зі «Сталлю» і «Динамо» проведе без глядачів. Крім того накладено і фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 50 тисяч гривень. 

«Волинь» має право на апеляцію, проте це практично безнадійна справа. Натомість футбольний клуб оприлюднив офіційну заяву з приводу ситуації.

«Наш футбольний клуб і більшість вболівальників «Волині» обурені нацистськими вигуками із сектору, який не тільки на словах, але й на ділі підтримує боротьбу України із новоявленим нацизмом, що триває у ці дні на Сході України. Така поведінка не тільки обурлива, але й вкрай незрозуміла. Адже нам здавалося, що останнім часом ФК «Волинь» і найпалкіші фанати команди знайшли порозуміння. Інакше й бути не може – у важкі часи для клубу фанати підставляють йому плече, а клуб підтримує своїх вболівальників. Відтак, нацистські кричалки, відповідальність за які їхнім поширювачам відома, ми розцінюємо як ніж у спину нашій співпраці. Декілька десятків секунд, впродовж яких скандувалися неприйнятні гасла, дорого обійдуться не тільки клубу, команді, але й іншим вболівальникам, які прийшли б на «Авангард». Клуб змушений перепросити справжніх вболівальників за тимчасово закриті для них трибуни і запевнити, що докладатиме  зусиль для унеможливлення подібних випадків. Зокрема ФК «Волинь» планує, відповідно до законодавства України, звернутися до правоохоронних органів з позовом до ініціаторів нацистських скандувань», – йдеться у заяві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися