Фото з соцмереж
Волинь

Автомобілісти-«пересічники» частково блокують дорогу на «Ягодин»

18 листопада 2016, 13:20
0
0
Сподобалось?
0

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією організували акцію протесту у селі Старовойтове Любомльського району, що поблизу з пунктом пропуску «Ягодин». За даними поліції, все почалося близько 9 ранку. Місцеві мешканці перекрили міжнародну трасу від кордону на Київ, безперервно ходячи пішохідним переходом. Рух транспорту перекритий частково. Для легкових авто поліція організувала об’їзд. До місцевих мешканців приєдналися автомобілісти з Луцька та інших міст області. Учасники акції вимагають скасувати застосування норми Євро-5 при розмитненні б/у автомобілів, зменшити митні платежі на ввезення авто, а хочуть, аби Верховна Рада прийняла законопроект, який би полегшив життя для користувачів автомобілів з іноземною реєстрацією.

Акція, за словами організаторів, безстрокова.

Відзначимо, що для Волині це питання дуже актуальне, особливо у прикордонних регіонах. Тут є маса авто з іноземними номерами. Левова частка з них перебувають в Україні нелегально. Такі авто зручні й для дрібних контрабандистів, які перевозять у Польщу цигарки.

Зняти увесь цей комплекс проблем і справді можна лише реально знизивши розмір митних платежів при ввезені автомобілів з-за кордону. Тоді інтереси різного роду «рішал» й «бізнесменів» та простих автомобілів, котрі просто хочуть мати нормальний автомобіль за доступну ціну, можна було б розділити, а проблему, відповідно, нівелювати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися