Винищувачі над Волинню — відповідь на російські навчання вздовж україно-білоруського кордону?
Волинь

Винищувачі над Волинню — відповідь на російські навчання вздовж україно-білоруського кордону?

24 листопада 2016, 09:09
0
1
Сподобалось?
1

Близько тижня на військовому аеродромі Луцька квартируватимуться по кілька легких фронтових винищувачів МіГ-29 одразу з трьох українських повітряних бригад. Волинь приймає один з етапів льотно-методичних зборів винищувальної авіації.

За інформацією, яку оприлюднили на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте» активісти Організації волинських авіалюбителів, екіпажі  відпрацьовуватимуть на авіаційному полігоні Повурськ у Ковельському районі перехоплення повітряних цілей та умовні пуски ракет класу «повітря-повітря» по них, також практикуватимуться у бомбометанні, пусках некерованих авіаракет і стрільбі з авіаційних гармат по наземних цілях.
Також екіпажі винищувачів вчитимуться працювати з незнайомого аеродрому і вивчатимуть новий для себе район польотів.

В ОВАЛі резонно нагадують, що зовсім нещодавно повітряні сили РФ з дозволу керівництва Білорусі провели навчальні польоти вздовж кордону з Україною. Це відбувалося на початку листопада. У навчаннях були задіяні спеціальні радіолокаційні літаки, а також стратегічні бомбардувальники й важкі винищувачі. Російські військово-космічні сили відпрацювали умовні пуски крилатих ракет по стратегічних об'єктах на території Волині, Рівненщини й Львівщини.

На початку цього року російські і білоруські десантні війська також відпрацьовували висадку особового складу вздовж кордонів з Україною. Трохи згодом Збройні сили України провели схожі навчання на Волині тільки зі складнішим сценарієм – окрім солдатів десантували й бронетехніку. Луцький військовий аеродром обслуговував цю операцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися