Читачі з книгами Євгена ХОТИМЧУКА
Волинь

Тепла зустріч, щира розмова

26 листопада 2016, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

У літературно-мистецькій світлиці «У світ прекрасного», що діє при Рожищенській районній бібліотеці, на гостині побував заслужений журналіст України, автор книг «Батькова хата», «Спокута», «Суд», «Іду до тебе», «Рідна мати моя» Євген Хотимчук.
Уродженець Рудки-Козинської розповів, яким був його шлях до професії, пригадав, що спонукало написати перший допис до районної газети, яким було навчання в школі № 1 міста Рожища. Після його емоційної, яскравої, насиченої цікавими життєвими історіями розповіді присутні змогли почути відповіді на запитання, які їх цікавили. Навіть цей діалог Євген Якович вів невимушено, ніби продовжуючи розпочаті в новелах, оповіданнях та романі роздуми про життя, про ті «скалочки пам’яті», які є у кожного з нас і «виринають у безмежному морі життєвих буднів і негараздів, проблем та неспокою». Бо його книги – з життя, у них немає вигаданих сюжетів, а герої завжди списані з якоїсь людини.
Цей діалог з читачами письменник перемежовував дотепними примовками, віршами або ж коротенькими філософськими сентенціями. Водночас ставав надзвичайно серйозним, коли говорив, наприклад, про те, що у його планах – великий роман про УПА на Волині.
За цікаву зустріч земляку щиро дякували його колишня вчителька Емілія Яцків та директор Рожищенської ЦБС Світлана Осипчук.
Євген Хотимчук подарував бібліотекам району збірку новел «Рідна мати моя». Те, як трепетно ставиться він до пам’яті про свою маму, варте наслідування.
Раїса МАЦЮК,
Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися