Для здорового серця — 30 мільйонів євро!
Волинь

Для здорового серця — 30 мільйонів євро!

5 грудня 2016, 09:45
0
0
Сподобалось?
0

Волинь увійшла в активну стадію втілення проекту, що покликаний кардинально поліпшити ситуацію із серцево-судинними захворюваннями.

На реалізацію такого масштабного задуму Світовий банк реконструкції та розвитку передає на охорону здоров’я Волині 30 мільйонів євро. Під час науково-практичної конференції «Профілактика та лікування серцево-судинних захворювань», що в понеділок відбулася в Луцьку, її учасники розповіли, яких же позитивних змін чекати волинянам.

Професор Микола Соколов, який є головним позаштатним спеціалістом МОЗ України з кардіології, зазначив: Волинь уже – серед лідерів в Україні, адже має прогресивне бачення розвитку медицини, достатній кадровий ресурс. Тому завданням проекту стане підготувати лікарів до успішної профілактики,  виявлення та лікування серцево-судинних недуг.

Професор Андрій Ягенський, який очолює кардіоцентр у Луцькій міській центральній лікарні, висловив сподівання, що в перспективі проект Світового банку допоможе сотням тисяч людей зберегти здоровими їхнє серце та судини. А позитивну роль у тому відіграє сучасне медичне обладнання, яке в рамках проекту буде закуплене як у сільські амбулаторії, так і в медзаклади вторинної і третинної ланки (тобто районні лікарні та спеціалізовані кардіоцентри Луцької міської і Волинської обласної лікарень).

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик додав, що в рамках проекту заплановано також побудувати або відремонтувати 31 об’єкт.  І це лише протягом 2016-2017 років (проект триватиме ще чотири роки). А сума згаданих робіт становитиме майже 94 мільйони гривень.

Загалом же планується реконструювати та здійснити капітальний ремонт 86 об’єктів під амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, придбати сотню автомобілів, щоб забезпечити сімейних лікарів санітарним транспортом і технічною підтримкою електронного реєстру хворих на серцеві недуги.

Перші результати від реалізації проекту волиняни зможуть побачити вже з наступного року.

Оксана БУБЕНЩИКОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися