Микола ЗІНЧУК
Волинь

Микола Зінчук — фотокор від Бога

8 грудня 2016, 16:36
0
1
Сподобалось?
1

Цими днями йому виповнилося б сімдесят років. Простий хлопець із поліського села Куснище Любомльського району Волинської області. За плечима мав усього вісім класів і неймовірний талант бачити світ крізь об’є­ктив фотоапарата. Спочатку Микола Микитович працював у молодіжній обласній газеті «Молодий ленінець», пізніше понад тридцять літ – у «Радянській Волині».

Він об’їздив область вздовж і впоперек, фотографував передовиків виробництва, природу, історичні пам’ятки. І як фотографував! Сюжети були неповторні, потрясаючі. Він ловив життєві моменти на льоту. На превеликий жаль, пішов із життя дуже рано, у п’ятдесят дев’ять літ.

Минулого четверга у Волинському краєзнавчому музеї відбулася виставка «На старих фотографіях всі молоді», яку організувала редакція газети «Волинь-нова» з нагоди 70-річчя Миколи Зінчука. Зі стендів дихає на нас сама історія, чудові миті, які піймав і увіковічив талановитий фотокореспондент. Настійно раджу молодим і особливо літнім людям відвідати виставку. Підіть і не пожалкуєте.

Євген ХОТИМЧУК, м. Луцьк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися