Чи вийде сухим з води «крутий» водій, який збив підлітка на пішохідному переході у Луцьку
Волинь

Чи вийде сухим з води «крутий» водій, який збив підлітка на пішохідному переході у Луцьку

12 грудня 2016, 19:19
1
0
Сподобалось?
0

10 грудня Луцький міськрайонний суд обирав запобіжний захід для винуватця резонансної ДТП Володимира Мігаса – директора фірми «Олдем», який 8 грудня своїм автомобілем «Мерседес» збив на пішохідному переході на вулиці Дуьнівський 16-річного ліцеїста Владислава Андрушківа.

https://www.youtube.com/watch?v=B42O_H_ZTrg&feature=share

Внаслідок наїзду юнак опинився у реанімації у стані коми. Водій на місці аварії поводився зухвало. Намагався утекти з місця пригоди й спричинив ще дві аварії. Як свідчать очевидці, на момент ДТП у нього були спущені штани, він був п’яний (пізніше експертиза показала 3,05 проміле алкоголю у крові Мігаса), а поруч з ним сиділа жінка, яка тримала відкриту пляшку коньяку.

Справу під свій контроль взяли громадські активісти. Зокрема луцькі самооборонівці перед початком судового засідання зафіксували на фото зустріч адвоката підозрюваного та представників обвинувачення, які зійшлися «попити чаю»

Зрештою прокурор Володимир Бущак клопотав у суді взяти Володимира Мігаса під варту, оскільки на волі він може впливати на свідків, а також має діючі візи до США та Шенгенської зони, тобто може утекти. Також прокурор передбачив можливість внесення застави, але не менше 275 тисяч гривень. Саме на це й пристав головуючий під час судового засідання суддя Ігор Ясельський. Тож винуватець ДТП проведе 60 діб за гратами на час слідства, якщо за нього не внесуть заставу. Під час судового засідання став відомий ще один пікантний момент. Кілька місяців тому Володимир Мігаса затримували патрульні поліцейські у Рожищенському районі за керування авто у нетверезому стані. Тоді він ще й втікав від правоохоронців. Його справу розглядав той же Ігор Ясельський. Він визнав Мігаса винним, але не призначив йому покарання, оскільки збігли строки давності для притягнення до адмінвідповідальності. Все б нічого, якби цей же суддя раніше не повернув поліцейським матеріали справи пославшись на якісь неточності у протоколі.

Завтра у Луцькому міськрайонному суді збирають на зустріч журналістів, щоб дати якісь коментарі по цій резонансній справі.

Тим часом знайомі, друзі та просто небайдужі лучани організовують збір коштів на лікування Владислава Андрушківа.

14 грудня о 17:00 у Волинській обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки відбудеться благодійний вечір. Виступатимуть гурти- аматори, котрі просто зголосились зіграти декілька пісень на підтримку Влада. Також відбудеться показ тематичного фільму про благодійність. Вхід платний - 20 гривень. «Зібрані кошти будуть передані батькам Влада особисто. З подихом надії чекаємо на кожного з Вас!», – зазначають організатори. Також допомагати коштами можна за наступними реквізитами: картка банку «Аваль» № 4188 3700 2033 2931 (Андрушківа Алла Миколаївна) та картка ПриватБанку № 4731 2127 0039 8026 (Андрушків Володимир Романович).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Реаліст
    Реаліст

    Залишимо право давати оцінку рішенню по запобіжному заходу фахівцям. Сьогодні ми шукали відповіді на інші питання:Чому суддею по справі було призначено суддю,який нещодавно розглядав справу цього ж порушника(водіння в нетверезому стані)?Чи обирав суддю компютер?Відповідь голови суду п. Квятковського -судив черговий суддя,компютер не обирав.На питання-коли був призначений черговий суддя(до ДТП,чи після),відповіді не отримали,як не отримали і зрозумілої відповіді від прокурора по справі п.Бущака на питання-чому він не ініціював відвід судді.Ще-стали відомими спроби впливу на свідка(учня,що переходив дорогу разом з потерпілим) та його маму-Ларису Володимирівну.

    12 грудня 2016, 20:26
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися