Волинські ліси охоронятимуть за допомогою IT-технологій
Волинь

Волинські ліси охоронятимуть за допомогою IT-технологій

3 січня 2017, 15:14
0
0
Сподобалось?
0

На Волині у лісових масивах державних підприємств «Маневицьке» та «Поліське» стартували випробування системи моніторингу та спостереження за рухомими об’єктами і персоналом. Представники спеціалізованої Львівської компанії «Красер Україна» спільно з фахівцями мобільної рейдової бригади працювали протягом усього дня. Таким чином вдалося побачити, чи можливо адаптувати програму до лісових умов та як усе працює на практиці.  

За словами представника компанії Олега Болібруха, це програма, яка дає можливість за лічені секунди передати інформацію про пожежу чи самовільну рубку, скажімо, від лісничого до керівника лісогосподарського підприємства, в управління, правоохоронні органи. Програма являє собою адаптовану під потреби лісового господарства розробку на платформі Android (www.mtrade.com.ua).

Зробивши фото на місці чи написавши повідомлення, працівник лісової охорони передає дані із зазначенням GPS-координатів. Це в результаті дасть змогу оперативно приймати рішення.

Як переконують представники компанії «Красер Україна», особливо ефективним це буде у випадку пожежі, коли кожна хвилина є вирішальною. Також це суттєво спростить роботу із нанесення об'єктів інфраструктури, рекреаційних, екологічних зон і роботу з ними. Лісники зможуть передавати в екологічні департаменти інформацію про всихання лісу, зміни в екології лісових масивів.

Крім цього, лісничий чи єгер, котрий щоденно робить обхід ввіреної йому території, навіть не маючи змоги відзняти все на фото, зможе натиснути відповідну тривожну кнопку, котра просигналізує про небезпеку чи зафіксоване лісопорушення у всі необхідні структури одночасно. Цим він також повідомить координати про своє місцезнаходження.

Чи вдасться реалізувати задумане та чи стане це програмне забезпечення ефективним у роботі лісової охорони, можна буде однозначно стверджувати лише після численних тестів. Перша спроба, переконує Олег Болібрух, підтвердила теоретичні напрацювання на практиці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися