На Волині викрили конверт центр з обігом у 150 мільйонів гривень
Волинь

На Волині викрили конверт центр з обігом у 150 мільйонів гривень

6 січня 2017, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

Викритий волинськими співробітниками податкової міліції міжрегіональний конвертцентр надавав послуги підприємствам реального сектору економіки Миколаївської, Херсонської та Одеської областей з формування незаконного податкового кредиту та проведення безготівкових коштів у готівку за рахунок безтоварних операцій з продажу сільгосппродукції, - інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

Організатор «конверту» вибудував досить чітку модель взаємодії з  виконавцями, котрі шукали підставних осіб, на яких за грошову винагороду реєструвалися фіктивні суб’єкти підприємництва. Саме ці виконавці, використовуючи корпоративні банківські картки транзитно-конвертаційних підприємств, знімали значні суми готівкових коштів в установах банків та передавали їх кур’єрам та організатору. За відкриття банківських рахунків, реєстрацію податкових накладних, подачу звітності фіктивних та інші документальні операції відповідала бухгалтер з Миколаївщини. Банківський супровід конвертцентру забезпечував співробітник одного з банків, який  відповідав за швидкий рух коштів між учасниками оборудки.

Про кількість та суму готівки, яку доводилося переміщувати організатору конвертцентру свідчить той факт, що забезпечення охорони організатора та виконавців після отримання готівки в банку покладалася на 2 спеціальних кур’єрів, які згодом через кур’єрів нижчого рівня доставляли готівку «замовникам». Лише протягом квітня-грудня 2016 року «конверт» перевів у готівку понад 150 мільйонів гривень, сформував схемний податковий кредит з ПДВ для підприємств реального сектору економіки на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

Для припинення діяльності цього конвертаційного центру було сформовано 24 мобільних слідчо-оперативних групи, які протягом одного дня  провели 24 обшуки у трьох областях України. До речі, до ліквідації конвертцентру був залучений весь особовий склад оперативного та слідчого управлінь ГУ ДФС у Волинській області, а також слідчі та оперативники ГУ ДФС у Херсонській області,  ГУ ДФС у Миколаївській області, ОУ ГУ ДФС у Одеській області,  ОУ ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Наразі результат проведення обшуків – вилучення 105 печаток СГД з ознаками фіктивності. Крім того, 172 ухвалами Луцького міськрайонного суду накладено арешти на банківські рахунки транзитних підприємств та підприємств з ознаками фіктивності, підконтрольних організатору «конвертаційного центру». Сума арештованих коштів станом на 03.01.2017 перевищує 3 мільйони гривень, процедура блокування рахунків триває.

Організатору та одному з виконавців оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст. 212, ч.1 ст.205, ч.3 ст. 358 КК України, а Луцьким міськрайонним судом вказаним особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення грошової застави в розмірі 128 тисяч гривень кожному.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися