Звернення голови Волинської ОДА у зв’язку з погіршенням погодних умов
Волинь

Звернення голови Волинської ОДА у зв’язку з погіршенням погодних умов

7 січня 2017, 11:29
0
0
Сподобалось?
0

Шановні волиняни! Отримуємо повідомлення від Українського гідрометеорологічного центру про погіршення погодних умов на теренах України в період із 4 по 9 січня 2017 року. Нині ж термометри фіксують немалі морози. Відтак, у період холодів, а особливо у святкові дні, закликаю усіх краян бути обачними, обмежити перебування на вулиці й дотримуватися рекомендацій фахівців ДСНС.

Тож, йдучи на вулицю, подбайте про теплий і просторий одяг. У період низьких температур – особлива увага дітям та літнім людям, позаяк вони найбільш схильні до переохолодження. Крига на водоймах – ще одна небезпека.

Морози – не найкращий період, аби захоплюватися напоями, що містять алкоголь. Разом із тим, саме в ці дні слід бути особливо милосердними й подавати руку допомоги тим, хто потрапив у крижаний полон. Попри святкові дні, медичні заклади області працюватимуть у звичному режими й там надаватимуть фахову поміч кожному, хто того потребує.

Також активно працює оперативний штаб ДСНС, на території області розташовано 30 стаціонарних пунктів обігріву, у 20-ти з яких організоване цілодобове чергування співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області. Особовий склад ДСНС переведений у посилений режим несення служби.

З огляду на те, що гідрометеорологи прогнозують ще й погану видимість на автошляхах, закликаю водіїв бути більше ніж пильними. Якщо ж негода затримала у дорозі – на Волині облаштовано 941 пункт відстою авто.

Переконаний, що мешканці краю з розумінням поставляться до ситуації й у особливо холодну пору дотримуватимуться правил поводження з електроприладами та правильно експлуатуватимуть пічне опалення. За тим – не лише перевантаження електромережі, а в першу чергу, людське життя.

З повагою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися