На Волині влаштували облаву на вовків, зграї яких забрели з Польщі
Волинь

На Волині влаштували облаву на вовків, зграї яких забрели з Польщі

21 січня 2017, 09:13
0
4
Сподобалось?
4

На Любомльщині 20-го січня у лісовому масиві поміж сіл Штунь, Мосир та Висоцьк власники товариства «Вікінг» організували облогу на хижаків. Допомогти їм одразу зголосилися мисливці Любомльського УТМР.

Про це пише «Кордон».

Тиждень перед тим неподалік від цих же угідь помітили зграю із шести вовків. Одного з них застрелили. Тож невдовзі спланували повторне полювання, на яке запросили всіх охочих взяти участь.

«Вовки, ймовірно, потрапили сюди із сусідньої Польщі. Їх приманила велика кількість дичини. За останні роки вони розплодилися тут, бо не було  відповідних снігопадів, що не дозволяло належним чином вистежити звіра. Цієї зими почали активну боротьбу з ними, нарешті вдалося знайти їхнє місцезнаходження. Вбиті шість вовків є представниками іншої зграї, ніж той, якого ми спіймали після Різдва», – розповідає один із учасників погоні Олександр Мікульський.

Якщо не протидіяти сіроманцям, то про стада козуль можемо забути. Загризають вони й іншу звірину, адже потребують до 1,5 т м’яса в рік на одну особину.

Точну кількість цих хижаків в лісах району назвати важко, у пошуках їжі вони постійно мігрують. Поки нападів на місцевих жителів не було та й ніби в населені пункти тварини ще не потикалися. Проте, якби хтось пішов в ліс і заблукав (чи худоба забрела в хащі), то для зграї цілком можуть стати ласим шматком.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися