Луцький прокурор живе у будинку тещі, який збудований на землі орендованій у... дружини прокурора
Волинь

Луцький прокурор живе у будинку тещі, який збудований на землі орендованій у... дружини прокурора

23 січня 2017, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Керівник Луцької місцевої прокуратури Волинської області Олександр Шпота проживає з сім’єю у будинку тещі, побудованому на орендованій у дружини ділянці. Про це свідчить е-декларація прокурора за 2015 рік. В е-декларації за останній звітний рік Олександр Шпота зазначає місцем фактичного проживання село Струмівка Волинської області, що розташоване за сім кілометрів від Луцька. Однак у документі відсутня інформація щодо наявності у нього чи членів сім’ї об’єкту житлової нерухомості на території цього села.

Майно декларанта дослідили «Наші гроші» у рамках проекту «Перевірка декларацій про доходи службовців місцевого рівня чотирьох областей Західної України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Дружина прокурора, начальник другого відділу ДВС Луцького міськуправління юстиції Головного територіального управління юстиції у Волинській області Марта Шпота, у 2015 році задекларувала лише земельну ділянку у Струмівці площею 0,1259 га, яку передала у безстрокове користування для забудови своїй матері – Юлії Ковальчук.

Як свідчать дані супутникових знімків різних років, з 2010 року на ділянці тривала забудова. А у 2015 році на тещу прокурора зареєстрували будинок площею 190 квадратних метрів. Про те, що у ньому живе сім’я прокурорів, свідчать фото-звіти доньки держслужбовців у соцмережах.

Крім того, теща прокурора Юлія Ковальчук прописана у Радехові, де має квартиру на 64 квадратних метри. У 2004 році жінка записала 1/3 частки квартири на доньку.

Юлія Ковальчук на пенсії з 2003 року. Була керівником нині припиненого ТОВ «Агроторг» (2010-2015 роки), яке займалось оптовою торгівлею зерном. З 2015 року керує діяльністю новоствореного ТОВ «К-Агро», що зареєстроване у Радехівському районі на Львівщині, а у жовтні 2016 призначена директором ПАТ «Птахофабрика «Ражнівська» на 3 роки. Остання фірма знаходиться у Бродівському районі Львівської області, що межує з Радехівським.

Олександру Шпоті належить також квартира у Луцьку на 94 кввадратних метри. Придбана нерухомість наприкінці 2006 року. Їздять держслужбовці на автомобілі «Toyota Camry» 2008 року випуску. У декларації за 2015 рік ще значиться автомобіль «Mitsubishi Outlander» 2007 року випуску, однак влітку 2016 прокурор повідомив про продаж автівки. За підсумком 2015 року Шпоти задекларували сумарно 186 тисяч гривень доходу.

Олександр Шпота призначений керівником Луцької місцевої прокуратури Волинської області у грудні 2015 року. До цього займав посаду прокурора Нововолинська. В органах прокуратури з 2001 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися