Прокуратура хоче збільшити заставні суми для затриманих у Луцьку членів злочинної групи
Волинь

Прокуратура хоче збільшити заставні суми для затриманих у Луцьку членів злочинної групи

25 січня 2017, 08:46
0
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня у Луцьку затримали кількох зловмисників, яких підозрюють у серії грабежів та крадіжок з луцьких помешкань й офісів. Мова про Даура Марганію та Вадима Пігалюка. Активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук, який також постраждав від зловмисників, називає їх організаторами великої злочинної групи, яка діє у Луцьку і має серйозних покровителів. Адже раніше вони неодноразово потрапляли у поре зору правоохоронців, але поки що виходять сухими з води.

Суд першої інстанції відправив затриманих під арешт на 60 діб з можливістю внести заставу. Наприклад, Даур Марганія має внести 420 тисяч гривень, щоб вийти на свободу. його адвокати підготували апеляцію задля зменшення суми. Це подання розглядатимуть сьогодні в Апеляційному суді Волинської області о 14:00. Натомість прокуратура Луцька навпаки вимагатиме збільшення застави до 1 мільйона 200 тисяч гривень. Аналогічну справу Вадима Пігалюка слухатимуть о 15:30.

Олександр Ніколайчук закликає лучан прийти на судове засідання, адже громадський контроль гарантує більш прозоре правосуддя.

«Потужна присутність нас, лучан, минулого понеділка у Луцькому міськрайонному суді під час обрання запобіжного заходу злочинцям, затриманим «на гарячому», мала результат: суддя Покидюк прийняв максимально можливі санкції згідно діючого нині КПК, проголосованого та введеного за часів правління двічі несудимого Януковича.

З огляду на викладене, якщо ви вже були пограбованими…, прошу прийти в Апеляційний суд Волинської області за адресою Червоного хреста, 10, щоб послухати та подивитися у вічі колегії суддів під головуванням Гапончука Віктора Васильовича», - написав він у «Фейсбук».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися