Скільки госпітальних округів буде на Волині
Волинь

Скільки госпітальних округів буде на Волині

2 лютого 2017, 13:55
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній раді бурхливо обговорили плани реформування медицини в області відповідно до запропонованого урядом проекту реформи. Мова йшла про утворення госпітальних округів. Попередньо уряд за погодження з обласною владою передбачав утворення 3 госпітальних округів – у Нововолинську, Ковелі та Луцьку. На сесію прибули медики з інших регіонів, які, побоюючись за свої робочі місця, приїхали вимагати створення ще низки госпітальних округів. Зокрема мова йде про ті райони області, які мають хорошу підтримку народних депутатів. Участь в обговоренні проблеми взяли нардепи Ігор Гузь та Ірина Констанкевич та безліч обласних обранців. Частина аргументів справді була справді об’єктивна.

https://www.youtube.com/watch?v=eYnWmw2px4o&feature=youtu.be

Зокрема, можливо як ніколи, слід віддати належне голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці, який, звертаючись до голови ОДА Володимира Гунчика, наголосив, що з урядової постанови слід витиснути максимум. Тобто слід утворити стільки госпітальних округів, скільки дозволяють параметри документу щодо кількості населення та максимальної відстані від населеного пункту до центру госпітального округу.

Так Ігор Гузь запропонував утворити госпітальні округи у Любомлі (тут потужна сучасна лікарня, яка надає допомогу сотням тисяч відпочиваючих під час курортного сезону на шацьких озерах та надає допомогу учасникам міжнародного автомобільного руху) і Володимирі-Волинському (питання важливе в аспекті розташованої у місті військової частини).

Ірина Констанкевич запропонувала створити госпітальний округ у Камені-Каширському, щоб забезпечити вчасною допомогою мешканців Полісся, де через погані дороги годі й чекати оперативного прибуття «швидкої» з того ж Ковеля.

Далі присутність у сесійній залі медиків та зацікавлених громадян почала все більше підгодовувати популізм. Тож зрештою прозвучали, що було б непогано створити округи ще й у Ратному та Маневичах. Також почало витати у залі слово Локачі, хтось тихенько виловився за Горохів. І хоча, приймаючи остаточне рішення про відповідне звернення до уряду та МОЗ, зупинилися на варіанті з вісьмома госпітальними округами на Волині, чомусь здається, що далі буде…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися