Лучани провели в останню путь загиблого Максима Гринчишина
Волинь

Лучани провели в останню путь загиблого Максима Гринчишина

22 лютого 2017, 15:54
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцьку відбулося прощання із офіцером 72 окремої механізованої бригади Максимом Гринчишиним, який загинув 19 лютого під Авдіївкою на Донеччині. Відспівували воїна у головному храмі міста – Свято-Троїцькому соборі.

Потому відбулася громадянська панахида на театральному майдані. Загиблого вшанували хвилиною мовчання. Добрі слова про полеглого побратима сказав його бойовий товариш – сержант 72 ОМБР Сергій Гоч.

– Зараз важко говорити, бо ми разом з Максимом їли, сміялися, будували плани. Думали, як навчити молодь, щоб усі хлопці повернулися додому живі, мали своїх дітей, могли порадуватися ними… Того дня я лишився, а він пішов на завдання і його не стало, – розповів військовий.

Емоційними вийшли виступи брата і матері Максима Гринчишина, які таки знайшли у собі сили звернутися до громади та влади і закликали зробити усе, щоб зупинити війну.

Волонтерка Любава Казмірчук була другом та коханою жінкою Гринчишина. Вона висловила жаль, щоб їхні стосунки були занадто короткими.

Після громадянської панахиди відбулася траурна хода від Театрального до Київського майдану. Віддати шану військовому вийшли учні військового та правничого ліцеїв, так школярі з луцької гімназії №4, студенти педагогічного та торгівельного коледжів.

На Київському майдані учасники жалобної ходи спільно виконали Гімн України. Звідси труна з тілом воїна вирушила на міське кладовище у село Гаразджа. Услід люди скандували "Слава Україні!" та "Герої не вмирають!".

Поховали Максима Гринчишина на міському кладовищі у Гаразджі на Алеї почесних поховань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися