Військове телебачення показало, як офіцер без навичок з ПТРК підбив ворожу БМП
Волинь

Військове телебачення показало, як офіцер без навичок з ПТРК підбив ворожу БМП

24 лютого 2017, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

«Це був другий раз, коли я стріляв з ПТРК. В училищі не стріляли, бо це дороге задоволення. Вперше – на полігоні, під час навчання. А другий, як вже у бойових умовах. Виліз, прицілився, попав», – скромно розповів офіцер-десантник Стас, який нещодавно влучним пуском ракети ПТРК знищив одиницю ворожої бронетехніки на околицях Донецька.

24-річний уродженець Черкащини з того покоління молодих офіцерів, яких називають «лейтенанти війни». Військової служби у мирний час він, фактично, і не бачив. Після більш ніж скромної церемонії випуску з Військової академії у місті Одеса відразу ж відправився до місця служби. А з серпня 2014 року у складі свого підрозділу — на передову.

– Брав участь у рейді на Антрацит, Георгіївку, виконували завдання в аеропорту міста Луганська, – каже він. – Географія району АТО чимала. А десант, як годиться, завжди там, де складно.

Зі слів офіцера, доба, коли трапилась ця подія, у бойовому контексті була досить «гарячою»: бойовики гатили по позиціях сусідів. «Відпрацьовували» зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та РПГ. А коли у зоні видимості з’явилась ворожа БМП і також почала вести вогонь по наших укріпленнях, єдиним виходом із ситуації, що склалася, було застосувати дозволені мінськими домовленостями наявні протитанкові засоби.

– Перша позиція, на якій я перебував, була небезпечною, – говорить офіцер. – Тому довелося міняти місце розташування.

– Лише побачивши, як за декілька секунд після запуску ракети з цілі вистрілив сніп іскор, потім вона задиміла і, зрештою, вибухнула, я зрозумів, що поцілив, – каже Стас. – Після пуску я помітив, що приціл був трішки збитий. Довелося відпрацьовувати маніпулятором. Але інтуїтивно десь розумів – попаду!

Загалом, для бійців, які знайомі із протитанковими ракетними комплексами офіцер дає одну пораду – насамперед, опанувати власні емоції і керувати ракетою плавно, ніби ведеш дорогу іномарку по хорошому автобану.

Є дані і про втрати противника – екіпаж встиг вискочити, але двоє бойовиків отримали опіки та одного контузило. До слова, бойовики згодом відтягли те, що залишилося від бронемашини у свій тил. Відновити її навряд чи вдасться, але на металобрухт вони її здадуть точно.

Слід додати, що сміливі та вправні дії офіцера у тому бою були належно оцінені командуванням з’єднання. До вищого штабу були направлені документи про представлення офіцера-десантника до ордена Богдана Хмельницького. Крім того, за знищення бронетехніки противника офіцер має отримати грошову винагороду.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZLk2iV4uMw


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися